Česká veganská společnost

Veganská cizrnová omeleta se zeleninou

Moje hodnocení
11x

Omeleta bez vajec? V případě, že z jakéhokoli důvodu nemůžete jíst vejce, i přesto si můžete dopřát k snídani omeletu. Připravte ji z cizrnové mouky, která má příjemnou oříškovou chuť, lehce vajíčkovou příchuť lze dodat speciální černou solí.

2 porce
30 minut

Suroviny

  • cizrnová mouka 1/2 hrnku
  • voda 2/3 hrnku
  • lahůdkové droždí 2 lžíce
  • sůl 1/2 lžičky
  • černá sůl 1 špetka
  • nakrájená zelenina (např. žampiony, paprika, hrášek...) 1/2 hrnku
  • pepř (čerstvě namletý pepř)
  • mletá kurkuma 1 špetka
  • rostlinný olej

Postup přípravy

  1. V míse připravte těsto z cizrnové mouky, vody, soli, černé soli, lahůdkového droždí, kurkumy a pepře.
  2. Zeleninu krátce orestujte na pánvi s trochou oleje a poté přimíchejte do těsta.
  3. Polovinu směsi dejte na pánev a opékejte z obou stran přibližně 4 minuty na mírném plameni.
  4. Podávejte s čerstvým zeleninovým salátem.

PRIMA TIP: Další informace a tipy o rostlinné stravě najdete na webu Česká veganská společnost.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Česká veganská společnost

Česká veganská společnost

Když se někdo z členů rodiny rozhodne přejít na veganské stravování, nemusí to znamenat větší zátěž při přípravě rodinných jídel ani ošklíbání „masožravců“ nad talířem s večeří. Kuchařka Máme doma vegana přináší svěží, zdravé recepty na jídla připravovaná z rostlinných surovin, které se dají snadno upravit tak, aby vyhovovala i pojídačům masa a vegetariánům, případně může být inspirací pro rodiny, které přecházejí na flexitariánství. Najdete tu pokrmy na každý den a pro každého, od snídaní přes svačiny k hlavním chodům a lahodným dezertům, s nutričními tipy a flexibilními možnostmi – to všechno z knihy Máme doma vegana dělá nepostradatelnou kuchařku pro 21. století.

Vydalo nakladaelství Esence.


Přečtěte si také

Recepty