zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Bílková omeleta s chřestem a ricottou
Autor: Jak jíme zdravě na jaře Bílková omeleta s chřestem a ricottou

Bílková omeleta s chřestem a ricottou

Hodnoceno: 3x
Bílek je nejčistší bílkovina, neobsahuje žádný tuk ani cholesterol. Okamžitě vám dodá energii, zasytí a postará se o vaše svaly, klouby i přenos hemoglobinu. Omeleta z bílků proto patří mezi nejzdravější rychlé teplé jídlo. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh a důkladně, ale zároveň co nejrychleji, je zapracujte do sýrové směsi, aby omeleta zůstala i po upečení nadýchaná.
do 30 minut
398 kcal
2 porce

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 215 °C. Chřest oloupejte, odkrojte dřevnaté konce (zhruba 3 cm odspodu) a každý stonek nakrájejte podélně na tři stejně silné plátky, tenké stonky rozkrojte na poloviny. 
  2. V misce promíchejte vejce, ricottu, mléko, špetku soli a pepře. Bílky vyšlehejte se studenou vodou a špetkou soli na tuhý sníh – buď metličkou, mixérem, nebo v tyčovém mixéru se šlehacím nástavcem. 
  3. Do poloviny ricottové směsi zlehka zapracujte polovinu sněhu. V nepřilnavé pánvi vhodné do trouby rozehřejte 1 lžičku oleje, vsypte polovinu nakrájeného chřestu a přelijte vaječnou směsí. Opékejte 1–1,5 minuty. Posypte polovinou parmazánu a vložte pánev do předehřáté trouby. Pečte 6–7 minut při 210–215 °C, až omeleta zpevní. Upečenou omeletu přehněte napůl a přemístěte na servírovací talíř. 
  4. Stejným způsobem připravte i druhou omeletu. Obě omelety posypte špenátem a výhonky řeřichy a podávejte s plátkem knäckebrotu. 
Bílková omeleta s chřestem a ricottou
Autor: Jak jíme zdravě na jaře Bílková omeleta s chřestem a ricottou

reklama

Jak jíme zdravě na jaře
Petr Novák, Barbora Lundgren, Barbora Hlubučková

Poslední kniha ze série Jíme zdravě po celý rok představuje jarní sezonu v celé její kráse čerstvých bylin, první zeleniny, různých salátů a drobného ovoce. Barevnost a vitaminy dodávají i klíčky a mikrozelenina, kterou si můžete vypěstovat i v truhlíku za oknem.

Petr Novák, Barbora Lundgren a Barbora Hlubučková, autoři populárního blogu Fitrecepty i zdravých kuchařek, opět dokázali, že kreativita a chuť jíst zdravě a zároveň lahodně je nepochybně možná, stačí jen chtít.

Jimezdrave.cz

Související témata: omeleta , vejce , zelený chřest , chřest , ricotta , bez masa , Malá jídla