Breskvice – cukroví v podobě malých broskviček je populární po celém Balkánu
Zdroj: Kublanka vaří doma
Breskvice – cukroví v podobě malých broskviček je populární po celém Balkánu
Zdroj: Kublanka vaří doma
Breskvice – cukroví v podobě malých broskviček je populární po celém Balkánu
Zdroj: Kublanka vaří doma
Breskvice – cukroví v podobě malých broskviček je populární po celém Balkánu
Zdroj: Kublanka vaří doma
Breskvice – cukroví v podobě malých broskviček je populární po celém Balkánu
Zdroj: Kublanka vaří doma
Breskvice – cukroví v podobě malých broskviček je populární po celém Balkánu
Zdroj: Kublanka vaří doma
Breskvice – cukroví v podobě malých broskviček je populární po celém Balkánu
Zdroj: Kublanka vaří doma
Breskvice – cukroví v podobě malých broskviček je populární po celém Balkánu
Zdroj: Kublanka vaří doma
Breskvice – cukroví v podobě malých broskviček je populární po celém Balkánu
Zdroj: Kublanka vaří doma
Breskvice – cukroví v podobě malých broskviček je populární po celém Balkánu
Zdroj: Kublanka vaří doma
Breskvice – cukroví v podobě malých broskviček je populární po celém Balkánu
Zdroj: Kublanka vaří doma
Breskvice – cukroví v podobě malých broskviček je populární po celém Balkánu
Zdroj: Kublanka vaří doma
Moje hodnocení
3x
Už jste někdy slyšeli o cukroví jménem breskvice? Je typické pro balkánskou oblast a peče se při příležitosti důležitých svátků, jako jsou například Vánoce nebo Velikonoce. Tak si je letos můžete upéct právě o velikonočních svátcích!
Moučkový a vanilkový cukr vyšlehejte společně s vejci do pěny, poté zašlehejte olej. Přidejte prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem a najemno nastrouhanou citronovou kůru.
Vypracujte hladké těsto, které v misce zakryjte potravinářskou fólií a uložte ho na 1 hodinu odpočinout do chladničky. Z odpočinutého těsta tvarujte kuličky velikosti ořechu a klaďte je s rozestupy na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut. Po upečení je nechte vychladnout na mřížce a poté nožíkem vydlabejte jejich vnitřky. Vydlabané vnitřky rozdrobte a v misce je smíchejte s povidly nebo marmeládou, ořechy a rumem.
Pomocí cukrářského sáčku naplňte půlky vydlabaných broskviček a poté k sobě vždy dva kousky slepte. V mističkách rozmíchejte ve vodě žlutou a červenou potravinářskou barvu.
Naplněné broskvičky nejdříve namáčejte krátce v misce se žlutým barvivem a pak v misce s červeným barvivem. Nechte chvilku zaschnout na papírových utěrkách a po chvíli je obalte v krupicovém cukru.
Hotové broskvičky můžete přizdobit zelenými lístky máty nebo meduňky tak, aby vyčnívaly z místa, kde jsou broskvičky slepené.
A kdo má rád pečení sladkého, může si připravit i sušenky podle videoreceptu:
Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz
V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.
Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.