Akademie kvality

Bramboráčky smažené na sádle a čerstvé křenové zelí

Moje hodnocení
4x

Jaké plodiny a druhy zeleniny se vám vybaví jako první, když se řekne podzim? Nejspíš budou ve vašem výběru brambory, zelí a cibule. Pro podzimní měsíce není snad typičtější zeleniny. Tak proč si z ní nepřipravit skvělý pokrm?

4 porce
90 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Jednu třetinu oloupaných brambor nastrouhejte na hrubém struhadle. Zbylé dvě třetiny brambor nastrouhejte najemno. Z brambor důkladně vymačkejte přebytečnou vodu. Přidejte prolisovaný česnek, vejce, mléko, 120 g hladké mouky, majoránku, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte. V pánvi rozehřejte sádlo a jednotlivé bramboráky smažte dozlatova.
  2. Bílé hlávkové zelí očistěte a nakrájejte najemno. Zelí promíchejte s nastrouhaným křenem, 50 g nakrájené cibule, octem, solí, pepřem, cukrem a nechte odležet.
  3. Zbylou oloupanou cibuli nakrájejte na tenká kolečka, obalte ve zbytku hladké mouky a usmažte na sádle dozlatova.
PRIMA TIP: Slupky z brambor je škoda vyhazovat. Po důkladném umytí a zbavení nečistot je můžete usmažit na oleji a máte bramborové lupínky. Pokud volíte zdravější variantu, připravte lupínky v troubě. Po osmažení či upečení lupínky osolte a okořeňte dle chuti.

Zeleninu, pro kterou si půjdete do obchodu, doporučujeme vždy vybírat s logem Klasa nebo BIO na obalech nebo od místních osvědčených farmářů oceněných značkou Regionální potravina. Daší informace o kvalitních českých potravinách najdete na webu akademiekvality.cz.

Vyzkoušejte i další recepty na bramboráky

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty