Suroviny
- máslo 85 g
- tmavá čokoláda 200 g
- cukr 130 g
- vejce 2 ks
- hladká mouka 70 g
- mléko 50 ml
- sýr Philadelphia 200 g
- žloutek 1 ks
- cukr 75 g
Postup přípravy
- Nejprve vyložte formu o velikosti 25×25 cm pečicím papírem. V hrnci na mírném plameni rozpusťte máslo a na kousky nalámejte čokoládu. Přisypejte cukr, vejce, mouku, přilijte mléko, promíchejte a těsto na brownies přelijte do formy.
- Potom si připravte cheesecakeovou část. Promíchejte cream cheese se žloutkem a cukrem dohladka a lžící směs navrstvěte na brownies. Pomocí lžíce obě části trošku vmíchejte do sebe, aby cheesecake nezůstal jen na povrchu.
- Formu dejte péct do trouby předehřáté na 150 °C asi na 30 minut nebo do doby, než se těsto upeče tak, aby se uprostřed ještě trochu klepalo.