Suroviny
- hořká čokoláda 150 g
- máslo 100 g
- třtinový cukr 100 g
- vejce 3 ks
- sůl 1/2 lžičky
- hladká mouka 90 g
- čerstvý sýr (přírodní ) 175 g
- Dýňové pyré (asi z 250-300 g dýně, viz recept níže) 120 g
- kardamom (mletý ) 1/4 lžičky
- mletý zázvor 1/2 lžičky
- mletý hřebíček 1/4 lžičky
- máslo (na vymazání formy)
Postup přípravy
- Čokoládu nasekejte nadrobno nebo nalámejte a s máslem ji pozvolna rozpusťte ve vodní lázni dohladka. Nechte mírně zchladnout, promíchejte s cukrem, vejci a solí a opatrně zapracujte mouku.
- Sýr prošlehejte s dýňovým pyré a kořením. Pekáč o velikosti 20 × 20 cm nebo menší dortovou formu (o průměru 24–26 cm) vymažte máslem a vlijte do ní tři čtvrtiny těsta. Uhlaďte povrch obrácenou stranou lžíce nebo špachtlí, potřete dýňovou směsí a navrch zbylým těstem a ozdobně obě hmoty promíchejte vidličkou.
- Vložte do horkovzdušné trouby předehřáté na 160 °C a pečte 30–35 minut, aby bylo těsto ještě trochu vláčné. Vyjměte z trouby, nechte chvíli stát a pak rozkrájejte na čtverečky. Brownies chutnají nejlépe vlažné.