návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Brownies s dýňovým krémem

Hodnoceno: 1x
16 ks porcí
do 1 hodiny
Brownies s dýňovým krémem
Autor: kuchařka Dokonalá dýně Brownies s dýňovým krémem
Díky dýňovému krému jsou tyhle brownies trochu blond, ale jak to tak u blondýnek bývá, vůbec to není na škodu, zvlášť když jsou šmrncnuté trochou orientu.

Postup

  1. Čokoládu nasekejte nadrobno nebo nalámejte a s máslem ji pozvolna rozpusťte ve vodní lázni dohladka. Nechte mírně zchladnout, promíchejte s cukrem, vejci a solí a opatrně zapracujte mouku.
  2. Sýr prošlehejte s dýňovým pyré a kořením. Pekáč o velikosti 20 × 20 cm nebo menší dortovou formu (o průměru 24–26 cm) vymažte máslem a vlijte do ní tři čtvrtiny těsta. Uhlaďte povrch obrácenou stranou lžíce nebo špachtlí, potřete dýňovou směsí a navrch zbylým těstem a ozdobně obě hmoty promíchejte vidličkou.
  3. Vložte do horkovzdušné trouby předehřáté na 160 °C a pečte 30–35 minut, aby bylo těsto ještě trochu vláčné. Vyjměte z trouby, nechte chvíli stát a pak rozkrájejte na čtverečky. Brownies chutnají nejlépe vlažné.

Dýňové pyré

Základ většiny dýňových sladkostí i skvělý způsob zpracování přebytků. Pyré můžete skladovat pět dní v lednici nebo tři měsíce v mrazáku. A pokud ho zavaříte zhruba 20 minut při 80 °C, vydrží až do další sklizně.

NA 500 G / PŘÍPRAVA: 45–60 MINUT

Dýňové pyré Foto:

Potřebujete asi 1 kg dýně

1. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 160 °C. Dýni omyjte, osušte a velkým ostrým nožem ji rozkrojte na dvě poloviny. Lžící odstraňte semena. Velké dýně rozkrájejte na menší dílky, menší nechte na poloviny nebo čtvrtiny a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem řeznou plochou dolů, aby se dužnina nespálila nebo příliš neztmavla.

2. Dýni pečte 35–55 minut dle velikosti doměkka, dužninu snadno vyjmete vidličkou. Nechte dýni zchladnout, pak dužninu vydlabejte lžící a rozmixujte tyčovým mixérem.

PRIMA TIP: Na pyré do moučníků či polévek se nejlépe hodí sladké druhy jako muškátová nebo máslová dýně. Kdo má rád výraznější chuť, zvolí hokkaido nebo turecký turban.

Dokonalá dýně Foto:

Dokonalá dýně

Anna Walzová

Dýně získává stále větší oblibu i v našich zeměpisných šířkách, ale dýňová polévka nebo pečená dýně ve směsi zeleniny už začíná nudit. Naštěstí přichází Anna Walzová se svojí kuchařkou Dokonalá dýně, ve které představuje zajímavé recepty z této oranžové krásky na celý rok. Můžete z ní upéct chleba, nebo dezert, připravit mnohachodový oběd i si odpočinout při kávě. S dýní nuda rozhodně nehrozí.

Vydalo nakladatelství Esence.