Superzelená polévka se špenátem podle Karolíny Fourové
Zdroj: Výživná kniha o jídle
Superzelená polévka se špenátem podle Karolíny Fourové
Zdroj:
Výživná kniha o jídle
Postup přípravy
-
Pórek pečlivě promyjte, zbavte případného písku a nakrájejte na tenká kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Řapíkatý celer nakrájejte na kostičky. Brambory oloupejte a rozkrájejte na kousky.
-
Ve větším hrnci rozehřejte olej a máslo nebo ghí, přidejte pórek a cibuli. Míchejte a restujte na mírném stupni, až cibule změkne, zhruba 3 minuty. Přidejte česnek, promíchejte a restujte 3 minuty dozlatova. Vsypte řapíkatý celer, opékejte 3 minuty a přidejte brambory. Zalijte vývarem, snižte teplotu tak, aby polévka jemně bublala, přikryjte pokličkou a vařte zhruba 15–20 minut, až brambory změknou.
-
Do polévky vsypte špenát a nechte ho 2–4 minuty prohřát. Polévku rozmixujte na hladký krém.
-
Do misky odeberte dvě naběračky polévky a promíchejte ji se smetanou. Pozvolna ji vlévejte zpět a prošlehejte metličkou. Smetana se tak v polévce nesrazí. Dochuťte muškátovým oříškem, pepřem a případně solí.
-
Polévku podávejte se ztraceným nebo natvrdo uvařeným vejcem a strouhaným parmazánem.
Superzelená polévka se špenátem podle Karolíny Fourové
Zdroj: Výživná kniha o jídle
Superzelená polévka se špenátem podle Karolíny Fourové
Zdroj:
Výživná kniha o jídle