Výživná kniha o jídle

Superzelená polévka se špenátem podle Karolíny Fourové

Moje hodnocení
4x

Hustá krémová polévka plná zeleniny, kterou korunuje špenát. Báječně vás zahřeje po dlouhé procházce a nabudí k dalším aktivitám.

4 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Pórek pečlivě promyjte, zbavte případného písku a nakrájejte na tenká kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Řapíkatý celer nakrájejte na kostičky. Brambory oloupejte a rozkrájejte na kousky.
  2. Ve větším hrnci rozehřejte olej a máslo nebo ghí, přidejte pórek a cibuli. Míchejte a restujte na mírném stupni, až cibule změkne, zhruba 3 minuty. Přidejte česnek, promíchejte a restujte 3 minuty dozlatova. Vsypte řapíkatý celer, opékejte 3 minuty a přidejte brambory. Zalijte vývarem, snižte teplotu tak, aby polévka jemně bublala, přikryjte pokličkou a vařte zhruba 15–20 minut, až brambory změknou.
  3. Do polévky vsypte špenát a nechte ho 2–4 minuty prohřát. Polévku rozmixujte na hladký krém.
  4. Do misky odeberte dvě naběračky polévky a promíchejte ji se smetanou. Pozvolna ji vlévejte zpět a prošlehejte metličkou. Smetana se tak v polévce nesrazí. Dochuťte muškátovým oříškem, pepřem a případně solí.
  5. Polévku podávejte se ztraceným nebo natvrdo uvařeným vejcem a strouhaným parmazánem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Výživná kniha o jídle

Karolína Fourová Výživná kniha o jídle

Inženýrka v oboru výživy a kvality potravin Karolína Fourová ví o jídle téměř vše a umí to velmi srozumitelně vysvětlit. A také umí vařit a poutavě o tom psát. A tak bylo jen otázkou času, kdy vydá svou kuchařku. Její Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete odhalila a na pravou míru uvedla mnoho zakořeněných mýtů o zdravých potravinách. V novince Výživná kniha o jídle jde ještě hlouběji a představuje suroviny ze všech úhlů pohledu – jejich kvality, výživové hodnoty, skladování a způsobu úpravy. Teorii doplňuje 50 praktickými a prověřenými recepty.

Vydalo nakladatelství Esence.


Přečtěte si také

Recepty