zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Bramborové noky s rajčaty, špenátem a fetou
Autor: PROBIO Bramborové noky s rajčaty, špenátem a fetou

Bramborové noky s rajčaty, špenátem a fetou

Hodnoceno: 5x
Jednoduché bezmasé jídlo nejen krásně vypadá, ale také skvěle chutná. Základem jsou domácí noky z bramborového těsta, které zvládnete připravit z pár surovin. Čerstvá i sušená rajčata, baby špenát a slaný ovčí sýr se k nim náramně hodí.
do 1 hodiny
2 porce

reklama

Suroviny (2 porce)

Bramborové noky (3 – 4 porce):

Postup

  1. Brambory nastrouhejte najemno nebo prolisujte. K bramborám přidejte vejce, škrob, polohrubou mouku, větší špetku soli a zpracujte těsto. Pokud je příliš řídké a lepivé, zpracujte ještě trochu polohrubé mouky. 
  2. Dejte vařit vodu do většího hrnce a osolte.
  3. Noky z bramborového těsta můžete vytvořit různými způsoby. Jedním z nich je vykrajování těsta lžičkami. Další možnost je vyválet těsto na pomoučeném vále na hada silného asi 1,5 cm. Z těsta odkrajujte špalíčky dlouhé asi 1,5–2 cm. Další možností je odtrhávání kousků těsta a vyvalování kuliček o průměru asi 2 cm. Kuličky pomoučněte a poté jednu po druhé pomocí hřbetu vidličky jen lehkým tlakem přimáčkněte a táhněte od rukojeti k hrotům. 
  4. Noky vařte 3 minuty. Poté sceďte a přendejte na talíř. 
  5. Cibuli nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte olej a cibuli nechte zesklovatět. Přidejte nadrobno nakrájená sušená rajčata, najemno pokrájený česnek a chvíli restujte, aby se česnek rozvoněl. 
  6. Přidejte špenát, překrájená rajčata, tymián, špetku soli a pepře a míchejte, dokud špenát neovadne. Nakonec přidejte noky a krátce prohřejte.
  7. Na talíři posypejte rozdrobeným sýrem.
Bramborové noky s rajčaty, špenátem a fetou
Autor: PROBIO Bramborové noky s rajčaty, špenátem a fetou

reklama