Bramborové noky s rajčaty, špenátem a fetou
Zdroj: PROBIO
Bramborové noky s rajčaty, špenátem a fetou
Zdroj:
PROBIO
Jednoduché bezmasé jídlo nejen krásně vypadá, ale také skvěle chutná. Základem jsou domácí noky z bramborového těsta, které zvládnete připravit z pár surovin. Čerstvá i sušená rajčata, baby špenát a slaný ovčí sýr se k nim náramně hodí.
2 porce
60 minut
středomořská
Bramborové noky (3 – 4 porce)
Postup přípravy
-
Brambory nastrouhejte najemno nebo prolisujte. K bramborám přidejte vejce, škrob, polohrubou mouku, větší špetku soli a zpracujte těsto. Pokud je příliš řídké a lepivé, zpracujte ještě trochu polohrubé mouky.
-
Dejte vařit vodu do většího hrnce a osolte.
-
Noky z bramborového těsta můžete vytvořit různými způsoby. Jedním z nich je vykrajování těsta lžičkami. Další možnost je vyválet těsto na pomoučeném vále na hada silného asi 1,5 cm. Z těsta odkrajujte špalíčky dlouhé asi 1,5–2 cm. Další možností je odtrhávání kousků těsta a vyvalování kuliček o průměru asi 2 cm. Kuličky pomoučněte a poté jednu po druhé pomocí hřbetu vidličky jen lehkým tlakem přimáčkněte a táhněte od rukojeti k hrotům.
-
Noky vařte 3 minuty. Poté sceďte a přendejte na talíř.
-
Cibuli nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte olej a cibuli nechte zesklovatět. Přidejte nadrobno nakrájená sušená rajčata, najemno pokrájený česnek a chvíli restujte, aby se česnek rozvoněl.
-
Přidejte špenát, překrájená rajčata, tymián, špetku soli a pepře a míchejte, dokud špenát neovadne. Nakonec přidejte noky a krátce prohřejte.
-
Na talíři posypejte rozdrobeným sýrem.
Bramborové noky s rajčaty, špenátem a fetou 2
Zdroj: PROBIO
Bramborové noky s rajčaty, špenátem a fetou 2
Zdroj:
PROBIO