Zapečené slané palačinky se špenátovou náplní a rajčatovou omáčkou

Moje hodnocení
4x

Palačinky si řada z nás dělá hlavně sladké, ale nemusí to tak být! Nejenže je můžete udělat naslano, ale navíc je můžete zapéct. Třeba podle tohoto receptu, ve kterém zužitkujete špenát, dva druhy sýra a rajčatovou passatu. Snadný recept pro celou rodinu.

8 porcí
60 minut

Suroviny

Náplň

Omáčka

  • passata 1 sklenice
  • cukr 1 lžíce
  • sůl a pepř
  • mozzarella 1 balíček

Postup přípravy

  1. Vajíčka lehce prošlehejte se solí, přidejte mouku, mléko a vše zpracujte v hladké těsto.
  2. Nakonec zapracujte i olej. Těsto na palačinky nechte přibližně 20 minut stát. Poté na pánvi na troše ghí opékejte palačinky.
  3. Špenát omyjte, osušte, a pokud je větší, tak ho pokrájejte na menší kusy. Na olivovém oleji osmahněte pokrájený česnek.
  4. Poté vhoďte špenát, osolte, opepřete a zhruba 1–2 minuty poduste. Dejte stranou vychladnout. Ze špenátu vymačkejte přebytečnou tekutinu.
  5. Ricottu smíchejte se špenátem, popřípadě dochuťte solí a pepřem.
  6. Palačinky naplňte náplní. Na jednu půlku dejte 1–2 lžíce náplně, rozetřete po celé půlce. Druhou půlkou přikryjte a pak ještě jednou přepulte.
  7. Troubu předehřejte na 180 °C. Passatu nalijte do misky a dochuťte cukrem, solí a pepřem. Mozzarellu nastrouhejte nebo pokrájejte na menší kousky.
  8. Na dno zapékací mísy dejte třetinu ochucené passaty, poté naskládejte plněné palačinky, zalijte zbytkem passaty a posypte mozzarellou.
  9. Pečte v předehřáté troubě 30 minut. Po upečení nechte 10 minut stát na lince a poté můžete podávat.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Garden & Kitchen


Přečtěte si také

Recepty