zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Zapečené slané palačinky se špenátovou náplní a rajčatovou omáčkou
Autor: Garden & Kitchen Zapečené slané palačinky se špenátovou náplní a rajčatovou omáčkou

Zapečené slané palačinky se špenátovou náplní a rajčatovou omáčkou

Hodnoceno: 4x
Palačinky si řada z nás dělá hlavně sladké, ale nemusí to tak být! Nejenže je můžete udělat naslano, ale navíc je můžete zapéct. Třeba podle tohoto receptu, ve kterém zužitkujete špenát, dva druhy sýra a rajčatovou passatu. Snadný recept pro celou rodinu.
do 1 hodiny
8–10 porcí

reklama

Suroviny (8–10 porcí)

Náplň:

Omáčka:

Postup

  1. Vajíčka lehce prošlehejte se solí, přidejte mouku, mléko a vše zpracujte v hladké těsto.
  2. Nakonec zapracujte i olej. Těsto na palačinky nechte přibližně 20 minut stát. Poté na pánvi na troše ghí opékejte palačinky.
  3. Špenát omyjte, osušte, a pokud je větší, tak ho pokrájejte na menší kusy. Na olivovém oleji osmahněte pokrájený česnek.
  4. Poté vhoďte špenát, osolte, opepřete a zhruba 1–2 minuty poduste. Dejte stranou vychladnout. Ze špenátu vymačkejte přebytečnou tekutinu. 
  5. Ricottu smíchejte se špenátem, popřípadě dochuťte solí a pepřem. 
  6. Palačinky naplňte náplní. Na jednu půlku dejte 1–2 lžíce náplně, rozetřete po celé půlce. Druhou půlkou přikryjte a pak ještě jednou přepulte.
  7. Troubu předehřejte na 180 °C. Passatu nalijte do misky a dochuťte cukrem, solí a pepřem. Mozzarellu nastrouhejte nebo pokrájejte na menší kousky. 
  8. Na dno zapékací mísy dejte třetinu ochucené passaty, poté naskládejte plněné palačinky, zalijte zbytkem passaty a posypte mozzarellou.
  9. Pečte v předehřáté troubě 30 minut. Po upečení nechte 10 minut stát na lince a poté můžete podávat.
Zapečené slané palačinky se špenátovou náplní a rajčatovou omáčkou
Autor: Garden & Kitchen Zapečené slané palačinky se špenátovou náplní a rajčatovou omáčkou

reklama

Rok s Garden & Kitchen
Inna Valoušková

Vystudovaná ekonomka a máma dvou dětí vyrostla na venkově, kde se od svojí babičky naučila starat o zahradu i domácí zvířata a péct a od maminky zase vařit. Po mnoha letech ve městě si však Inna Valoušková uvědomila, že patří na venkov a potřebuje cítit přírodu a jíst převážně to, co vypěstuje a ne produkty neznámého původu z anonymního supermarketu. A tak se vrátila na vesnici a začala pěstovat to, co má ráda a úrodu postupně zpracovávat v kuchyni. O své zkušenosti se dělí na blogu www.gardenandkitchen.com, díky kterému vznikla i tato kuchařka. Představuje roční období v celé jejich kráse, jejich plodiny a lahodné recepty z nich. 

Kuchařka je dostání pouze na gkshop.cz