Zapečené slané palačinky se špenátovou náplní a rajčatovou omáčkou
Zdroj: Garden & Kitchen
Zapečené slané palačinky se špenátovou náplní a rajčatovou omáčkou
Zdroj:
Garden & Kitchen
Palačinky si řada z nás dělá hlavně sladké, ale nemusí to tak být! Nejenže je můžete udělat naslano, ale navíc je můžete zapéct. Třeba podle tohoto receptu, ve kterém zužitkujete špenát, dva druhy sýra a rajčatovou passatu. Snadný recept pro celou rodinu.
Postup přípravy
-
Vajíčka lehce prošlehejte se solí, přidejte mouku, mléko a vše zpracujte v hladké těsto.
-
Nakonec zapracujte i olej. Těsto na palačinky nechte přibližně 20 minut stát. Poté na pánvi na troše ghí opékejte palačinky.
-
Špenát omyjte, osušte, a pokud je větší, tak ho pokrájejte na menší kusy. Na olivovém oleji osmahněte pokrájený česnek.
-
Poté vhoďte špenát, osolte, opepřete a zhruba 1–2 minuty poduste. Dejte stranou vychladnout. Ze špenátu vymačkejte přebytečnou tekutinu.
-
Ricottu smíchejte se špenátem, popřípadě dochuťte solí a pepřem.
-
Palačinky naplňte náplní. Na jednu půlku dejte 1–2 lžíce náplně, rozetřete po celé půlce. Druhou půlkou přikryjte a pak ještě jednou přepulte.
-
Troubu předehřejte na 180 °C. Passatu nalijte do misky a dochuťte cukrem, solí a pepřem. Mozzarellu nastrouhejte nebo pokrájejte na menší kousky.
-
Na dno zapékací mísy dejte třetinu ochucené passaty, poté naskládejte plněné palačinky, zalijte zbytkem passaty a posypte mozzarellou.
-
Pečte v předehřáté troubě 30 minut. Po upečení nechte 10 minut stát na lince a poté můžete podávat.
Zapečené slané palačinky se špenátovou náplní a rajčatovou omáčkou 2
Zdroj: Garden & Kitchen
Zapečené slané palačinky se špenátovou náplní a rajčatovou omáčkou 2
Zdroj:
Garden & Kitchen