návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Špenátové rizoto

Hodnoceno: 2x
2 porce
do 30 minut
Špenátové risotto
Autor: Kitchen Story Špenátové risotto
Krémové rizoto plné krásné zelené barvy? O tu se postará špenát a bazalkové pesto! :) Vyzkoušejte tento recept a odměňte se poctivou porcí variace na italskou klasiku.

Suroviny (2 porce)

Bazalkové pesto:

Postup

  1. Rozpalte větší pánev a nechte na ní rozpustit lžíci másla. Šalotku zbavte slupky, nakrájejte na drobno, slaninu na kostičky a dejte zarestovat.
  2. Přidejte na pánev rýži, lehce orestujte a zalijte bílým vínem. Nechte odpařit všechen alkohol a postupně přidávejte zeleninový vývar, míchejte, dokud nebude rýže na skus.
  3. Do stolního mixéru přidejte všechny ingredience na pesto a zalijte olivovým olejem. Olej přilévejte postupně podle hustoty pesta. Vše spolu dobře rozmixujte a dochuťte solí a pepřem.
  4. Jakmile bude rýže téměř hotová, přidejte dvě až tři lžíce bazalkového pesta, špenát, parmazán a máslo. Stáhněte z plamene a za stálého míchání nechte vše spojit dohromady.
  5. Dochuťte solí a pepřem.
  6. Tip: My jsme k servírování použili parmazánový chips. Na jeho přípravu rozehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem a udělejte doprostřed hromádku ze strouhaného parmazánu.
  7. Pečte 5–10 minut do lehkého zezlátnutí, vytáhněte z trouby a nechte vychladnout. Poté rozlámejte na kousky dle libosti. Díky chipsu dodáte jídlu křupavý element a jídlo dostane úplně jiný rozměr.

 

Kitchen story
Marika a Jiří Kučovi

Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.

Související témata: Hlavní jídla , Italská kuchyně