Suroviny
- hladká mouka 250 g
- jedlá soda 3/4 lžičky
- kypřicí prášek 1 lžička
- cukr krupice 200 g
- mletý muškátový oříšek 3/4 lžičky
- sůl 1 lžička
- vejce 3 ks
- zralé banány 4 ks
- máslo, rozpušené (pokojové teploty) 200 g
- máslo na vymazání formy
Postup přípravy
- Formu na biskupský chlebíček o rozměru cca 25x12x10 cm vyložtee pečicím papírem a vymažte máslem.
- Pečicí troubu předehřejte na 175 °C.
- Do mísy prosejte mouku, sodu a kypřicí prášek. Přidejte cukr, mletý muškátový oříšek, sůl a dobře promíchejte.
- V jiné misce rozmačkejte vidličkou banány dohladka, přidejte vejce a dobře promíchejte.
- Směs banánů a vajec poté přidejte k sypkým ingrediencím a dobře promíchejte. Na závěr zapracujte rozpuštěné máslo.
- Míchejte až do okamžiku, kdy se máslo již neodděluje a těsto je krásně hladké.
- Těsto vlijte do připravené formy na biskupský chlebíček a pečte v předehřáté troubě zhruba 70 minut. Zda je chlebíček upečený, vyzkoušejte špejlí. Jestliže zapíchnete špejli do středu chlebíčku, musí zůstat po vytažení čistá.
- Upečený chlebíček vyndejte z formy a nechte vychladnout na mřížce.
Banánový chlebíček Zdroj: Kublanka.cz
Banánový chlebíček Zdroj: Kublanka.cz