Suroviny
- hladká mouka 250 g
- jedlá soda 3/4 lžičky
- cukr krupice 200 g
- muškátový oříšek (mletý ) 3/4 lžičky
- vejce 3 ks
- banán (zralý) 4 ks
- máslo (rozpuštěné, pokojové teploty) 200 g
- máslo (na vymazání formy)
- sůl 1 lžička
Postup přípravy
- Formu na biskupský chlebíček o rozměru cca 25x12x10 cm vyložtee pečicím papírem a vymažte máslem.
- Pečicí troubu předehřejte na 175 °C.
- Do mísy prosejte mouku, sodu a kypřicí prášek. Přidejte cukr, mletý muškátový oříšek, sůl a dobře promíchejte.
- V jiné misce rozmačkejte vidličkou banány dohladka, přidejte vejce a dobře promíchejte.
- Směs banánů a vajec poté přidejte k sypkým ingrediencím a dobře promíchejte. Na závěr zapracujte rozpuštěné máslo.
- Míchejte až do okamžiku, kdy se máslo již neodděluje a těsto je krásně hladké.
- Těsto vlijte do připravené formy na biskupský chlebíček a pečte v předehřáté troubě zhruba 70 minut. Zda je chlebíček upečený, vyzkoušejte špejlí. Jestliže zapíchnete špejli do středu chlebíčku, musí zůstat po vytažení čistá.
- Upečený chlebíček vyndejte z formy a nechte vychladnout na mřížce.
Vyzkoušejte také oblíbený banana bread s ořechy a čokoládou podle návodného videoreceptu
Podrobný recept najdete ZDE