Suroviny
- banán 4 ks
- vejce 3 ks
- vanilkový extrakt 1 lžička
- med 2–3 lžíce
- Kokosový olej 60 ml
- mandle 300 g
- skořice 1 lžička
- borůvky (nebo mix lesního ovoce) 100 g
Díky banánům je chlebíček krásně vláčný a vydrží vám opravdu několik dní jako čerstvý. Skvěle se hodí k snídani nebo k svačině.
Postup přípravy
- Troubu zapněte na 170 °C, aby byla dostatečně rozehřátá a připravená na pečení.
- Pro tento recept je potřeba, aby banány, byly opravdu dost vyzrálé. V misce je nejdříve vidličkou dobře rozmačkejte.
- Mandle rozmixujte ve stolním mixéru pěkně najemno. V tomto receptu vám nahradí mouku. V míse spojte banán, rozsekané mandle a všechny ostatní ingredience a společně dobře promíchejte.
- Pokud se rozhodnete přidat borůvky, tak právě teď je ten správný čas. S nimi je chlebíček ještě o něco lepší. Můžete však použít třeba i mix lesního ovoce.
- Dejte do formy na chleba vyložené pečicím papírem a nechte péct při 170 °C alespoň 55 minut.