Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Banánový chlebíček s datlemi

12 porcí
do 2 hodin
Banánový chlebíček s datlemi
Banánový chlebíček s datlemi Autor: archiv Gurmet
Datlovníky rostly už v době kamenné. Již tehdy lidé rádi konzumovali datle spolu s fíky nejen pro jejich rajskou chuť, ale i pro jejich nepopiratelné nutriční kvality. Náš banánový chlebíček s datlemi prokáže službu i chuťovým pohárkům celiaků a diabetiků.
Reklama

Když z receptu vyloučíte sníh z bílků, skákat radostí budou také vegani.

Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Datle dejte do kastrůlku, zalijte je hrnkem vody a 5 minut vařte. Poté vodu slijte, k datlím přilijte uvařenou kávu, oloupané banány a vše rozmixujte na kaši.
  2. Do vzniklé směsi vmíchejte nasekané mandle, rozinky, brusinky, polentu a prášek do pečiva. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a lehce ho spojte s těstem.
  3. Hranatou formu na biskupský chlebíček nebo srnčí hřbet vymažte tukem a nalijte do ní těsto. Pečte 30 minut. Poté povrch chlebíčku posypte banány a ořechy a dalších asi 20 minut dopékejte.
  4. Upečený chlebíček po 10 minutách vyklopte z formy a nechte vychladnout. Podávejte ho nakrájený na řezy.
  5. Prima tip: Nemáte mixér? Banány rozmačkejte vidličkou a datle nasekejte nožem. S trochou fyzického úsilí zvládnete i sníh ušlehat ručně.
Reklama

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama