návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Báječné recepty z kapusty a kadeřávku

Plněné kapustové listy
Autor: Gurmet Plněné kapustové listy
Kapusta patří v Čechách mezi tradiční podzimní suroviny. Ať už si vyberete klasickou hlávkovou kapustu, nebo vynikajicí kadeřávek, snadno je proměníte ve výtečná hřejivá jídla plná chutí a vitaminů.
07. 10. 2016

Tahle zelenina se pěstuje v mnoha různých kultivarech. U nás je nejobvyklejší hlávková kapusta, s kterou si užijete spoustu radosti za málo peněz. Výborná je podušená nebo orestovaná jako příloha například ke zvěřině, velmi oblíbené jsou masové závitky v kapustových listech a nelze zapomenout ani na výborné kapustové karbanátky.

Listy kapusty nebo kadeřávku jsou perfektní i do hustých podzimních polévek, zkuste nasekat kus kapusty třeba do čočkové polévky. Dužnaté masité listy jsou výtečné i k těstovinám nebo do rizota výborně si rozumí třeba s uzenou slaninou. A pokud na trhu potkáte listovou kapustu Cavolo Nero, určitě ji vyzkoušejte!

Pusťte kapustu do svých podzimních receptů! Máme pro vás spoustu nápadů:

Související témata: nejlepší recepty , kapusta
Reklama