Suroviny
- kapusta 500 g
- Olivový olej 4 lžíce
- chorizo 200 g
- Cibule 1 ks
- Česnek 2–4 stroužky
- brambory 6 ks
- kuřecí vývar 750 ml
- Voda 750 ml
- Pepř
- Sůl
Postup přípravy
- Chorizo nakrájejte na 5 mm silná kolečka. Ve větším hrnci na mírném ohni rozpalte olivový olej a orestujte na něm nakrájené chorizo dozlatova (4–5 minut). Děrovanou naběračkou vyndejte opečené chorizo na talíř a uchovejte si ho na podávání. Do výpeku přidejte najemno nakrájenou cibuli se špetkou soli a nechte ji na mírném ohni zesklovatět. Přidejte nožem rozdrcený česnek a nechte 2 minuty orestovat.
- Poté přidejte na kostičky nakrájené brambory, promíchejte, zalijte kuřecím vývarem s vodou a přiveďte k varu. Jakmile začne polévka vřít, stáhněte plamen a nechte vařit na mírném ohni do změknutí (15–20 minut).
- Kapustu omyjte a listy zbavte silných stonků. Každý list srolujte do tvaru doutníku a nožem ho nakrájejte na tenké nudličky.
- Uvařené brambory spolu s vývarem rozmixujte dohladka a přidejte k nim nakrájenou kapustu. Pokud by byla polévka příliš hustá, nařeďte ji vodou. Přiveďte k varu, přiklopte pokličkou a na mírném ohni vařte do změknutí (5–10 minut). Na závěr dochuťte solí a pepřem. Podávejte s opečeným chorizem.