Suroviny
- cibule 2 ks
- česnek 4 stroužky
- mrkev 2 ks
- mrkev (žlutá) 2 ks
- kapusta 150 g
- rostlinný olej 7 lžic
- zeleninový vývar 1 l
- bílé fazole (máslové, z konzervy) 120 g
- sůl
- pepř
Postup přípravy:
- Cibuli, česnek a mrkev nejprve oloupejte. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, mrkev na plátky/kolečka a kapustu na nudličky.
- Na rozpáleném oleji nejdříve restujte cibuli s česnekem asi 6 minut dozlatova. Poté zalijte vývarem, přidejte fazole a společně vařte asi 10 minut.
- Poté vyndejte naběračkou asi polovinu fazolí a rozmixujte je ponorným mixérem. Vraťte zpět do polévky, přidejte mrkev a společně vařte asi 20 minut.
- Nakonec osolte, opepřete a 5 minut před koncem varu přidejte i nakrájenou kapustu. Můžete podávat!

Jak uvařit rychlou fazolovou polévku s kapustou? Snadný recept krok za krokem Zdroj: Kulinární studio MAFRA / Imagefood BM / Profimedia
Chcete ochutnat další hustou polévku? Pusťte si tento videorecept
Kompletní recept najdete ZDE: Frankfurtská polévka
Nebo zkuste další fazolové polévky: