Cheesecake
- krémový sýr (Philadelphia, Buko) 300 g
- pistácie 350 g
- Kokosový olej 4 lžíce
- med 3 lžíce
- vanilkový lusk (semínka z jednoho vanilkového lusku nebo 1 lžička přírodní vanilkové esence)
Článek
18 variací na téma cheesecake
Cheesecake v našich končinách zdomácněl a patří mezi nejoblíbenější dorty. Není divu, příprava je jednoduchá, recepty se dají obměňovat podle sezony a pohrát se dá i s...
Postup přípravy
- Na korpus rozmixujte ve food procesoru všechny tři ingredience a celou směs vysypte do formy s odnímatelným dnem.
- Směs napěchujte po celé ploše formy a pokud chcete, můžete udělat i menší okraje. Dejte do lednice na 1 hodinu.
- Nesolené pistácie rozmixujte společně s kokosovým olejem, vanilkou a medem téměř dohladka – mělo by vám vzniknout ochucené oříškové máslo. Pokud doma nemáte výkonný mixér, použijte raději hotové pistáciové máslo.
- Nakonec přidejte cream cheese a mixujte, dokud nebude směs homogenní. Nyní ji nalijte na vychlazený korpus a zahlaďte do rovna. Hotový cheesecake nechte odpočívat v lednici do druhého dne. Před podáváním ho doporučuji dát na 30 minut do mrazáku, půjde tak lépe krájet.