návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Čokoládový cheesecake s chilli

Hodnoceno: 3x
10 porcí
do 1,5 hodiny
Čokoládový cheesecake s chilli
Autor: Dorty Chez Lucie Čokoládový cheesecake s chilli
Spojení čokolády s chilli papričkou funguje bezvadně, případnou ostrost zjemní krémový sýr. Tohoto cheesecaku stačí malý kousek, protože je opravdu sytý. Po upečení ho nechte vychladnout v troubě, aby se nepropadl ve středu.

Suroviny (10 porcí)

Krém:

Postup

  1. Všechny sypké ingredience prosejte do mísy, nakrájejte navrch máslo a nožem ho zapracujte, až se obalí moukou, a zlehka prohněťte, až se začne spojovat. Nemačkejte ho zbytečně dlouho, aby zůstalo i po upečení měkké. Vytvarujte z něj bochánek, lehce ho zploštěte, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte ho alespoň 1 hodinu chladit v lednici. 
  2. Odpočinuté těsto vytáhněte a nechte odležet 10–15 minut. Z pečicího papíru vystřihněte kruh o 2,5 cm větší než dno koláčové formy. Rozválejte na něm těsto dokulata tak, aby přesně kopírovalo pečicí papír a přeneste ho i s papírem do formy. Zlehka ho přitlačte, případné přesahy odkrojte, na dně ho propíchejte na několika místech vidličkou a uložte formu alespoň na 1 hodinu do lednice nebo klidně do mrazáku. 
  3. Suroviny na krém vytáhněte z lednice, aby získaly pokojovou teplotu, jinak se s nimi teplá čokoláda nespojí. 
  4. Troubu předehřejte na 160 °C. Korpus upečte dozlatova, trvá to zhruba 15–20 minut, a vytáhněte ho. 
  5. Mezitím nalámejte čokoládu do žáruvzdorné misky. Postavte ji na hrnec s 2 cm vroucí vody a nechte ji rozehřát. Krémový sýr promíchejte s cukrem a chilli. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a postupně po jednom zapracujte vejce. Nakonec vmíchejte zakysanou smetanu a krém vlijte do předpečeného korpusu. Uhlaďte povrch, vložte do předehřáté trouby a při teplotě 150 °C pečte 30 minut. 
  6. Vypněte troubu a nechte v ní cheesecake zcela vychladnout. Vyjměte ho a uložte na pár hodin, ale ideálně přes noc do lednice. 

PRIMA TIP: Na cheesecake je ideální tučný krémový sýr Philadelphia, ale můžete ho nahradit českou lučinou či gervais. Nebo smíchejte tučný tvaroh z vaničky (ne zabalený ve fólii) s lučinou či zakysanou smetanou. 

Čokoládový cheesecake s chilli
Autor: Dorty Chez Lucie Čokoládový cheesecake s chilli

Dorty Chez Lucie
Lucie Dvořáková

Světem pečení dortů vás provede cukrářka Lucie Dvořáková, mimo jiné blogerka známá jako Chez Lucie. Vyzkoušejte recepty na neodolatený čokoládový dort s citrusy, ořechový mocca dort, pěnové dortíky s tmavou a bílou čokoládou nebo podzimní dort s hruškami pošírovanými v červeném víně. Už se vám sbíhají sliny? A co teprve až otevřete tuto kuchařku a uvidíte fotografie! Nebojte se a pusťte se do pečení. Díky přehledným postupům, tipům a trikům zvládnete upéct nádherné a rafinované dobroty i vy.

Vydalo nakladatelství CZ Press.

Související témata: čokoláda , čokoládový dort , cheesecake , Sladké