Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

16 báječných receptů ze švestek

Švestky jsou v Čechách a na Moravě vyloženě tradiční ovoce. Což je skvělé, protože švestky jsou nejen zdravé, ale především moc dobré a v kuchyni univerzálně použitelné!
04. 09. 2015

Bylo by zajímavé udělat anketu, co se vám jako první vybaví, když se řekně švestka (trnka, slíva, kadlátko...). U někoho to bude určitě slivovice, hned po pivu nejklasičtější národní nápoj. Další si vzpomene na švestkový koláč nebo úžasné bramborové knedlíky plněné švestkami a posypané mákem. Ve výběru nemůžou chybět ani povidla, z kterých se připravují výtečné buchty nebo koláče.

Švestky jdou ale využít i při přípravě slaných pokrmů. Klasická černá omáčka se bez povidel také neobejde a švestková omáčka zase skvěle ladí s tmavými masy nebo zvěřinou.

Velmi chutné a zdravé jsou i sušené švestky, které jsou dobré do snídaňových kaší, ale i do játrových paštik. A sušené švestky obalené ve slanině? To je jedna z nejoblíbenějších večírkových pochoutek.

Vybrali jsme pro vás spoustu receptů, ve kterých švestky hrají prim:

Připravila Klára Michalová

Související témata: nejlepší recepty , švestky
Reklama