Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Zapečená mléčná rýže se švestkami

4 porce
do 30 minut
Zapečená mléčná rýže se švestkami
Zapečená mléčná rýže se švestkami Autor: archiv Gurmet
Tenhle nákyp můžete připravit i ze zbylé uvařené rýže, kterou podusíte 6 minut v hrnku s mlékem, citronovou kůrou, máslem a cukrem.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Rýži nasypte do kastrolu, přidejte citronovou kůru, 2 lžíce cukru, mléko a máslo. Vařte na velmi mírném ohni pod pokličkou asi 20 minut.
  2. Troubu rozehřejte na teplotu 180 °C. Žloutky vyšlehejte se zbylým cukrem do světlé pěny. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Ten po lžících zlehka přimíchejte ke žloutkům, abyste pěnu nadlehčili. Promíchejte ji s uvařenou rýží.
  3. Misky na zapékání vytřete máslem a naplňte do poloviny rýžovou směsí. Poklaďte ji švestkami a doplňte rýží.
  4. Naplněné misky posypte strouhankou promíchanou s citronovou šťávou a pečte 10 minut.
Reklama

Zapečená mléčná rýže se švestkami Foto: archiv Gurmet

Zapečená mléčná rýže se švestkami. Foto: archiv Gurmet

 

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama