Špagety fruti di mare

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Špagety fruti di mare
Špagety fruti di mare

Tento recept od Zdeňka Pohlreicha potěší jistě všechny milovníky léta, slunce a mořských plodů – klasické špagety fruti di mare. Jednoduché a geniální.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
slávky
sépie
řapíkatý celer
mrkev 1 ks
šalotka 1 ks
česnek 3 stroužky
petrželka
chilli
sůl
Postup
1

Do vařící osolené vody dejte vařit špagety. Krevety očistěte a skořápky využijte na vývar orestujte je na olivovém oleji, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, řapíkatý celer a mrkev. Zalijte vodou, osolte a nechte vařit.

2

Na pánvi rozehřejte olivový olej, vložte slávky, přikryjte pokličkou a nechte chvíli dusit. Mušle, které se neotevřely, vyhoďte a zbytek vyloupejte do misky.

3

Na pánvi opět rozehřejte olivový olej, vložte dva celé stroužky česneku a orestujte krevety a nakrájené sépie. Posypejte trochou chilli a pak vše vyndejte stranou.

4

Na pánev vlijte uvařený vývar z krevet, přidejte rozmixovaná cherry rajčata, nechte chvíli povařit a pak zpátky vmíchejte všechny mořské plody. Přisypejte nasekanou čerstvou petrželku a na závěr uvařené špagety.

5

Vše promíchejte, přendejte na talíř, pokapejte olivovým olejem a podávejte.

Špagety fruti di mare

Teď vaří šéf

Připravte si tento recept přímo se Šéfem:

Videa

reklama

reklama