Suroviny
- linguine 400 g
- tygří krevety (vyloupané syrové) 24 ks
- cherry rajčata 12 ks
- zavařená rajčata 4 ks
- česnek 2 stroužky
- šalotka 2 ks
- bílé víno 150 ml
- bazalka
- hladkolistá petržel
- máslo 1 lžíce
- olivový olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
- Na pánvi rozpalte kapku olivového oleje a zprudka na něm opečte ze všech stran krevety. Hotové budou během jedné minuty a krásně změní barvu dorůžova.
- Pak přidejte najemno nasekanou šalotku, na poloviny nakrájená cherry rajčátka, na plátky nakrájený česnek a vše zalijte bílým vínem.
- Poté přidejte sterilovaná rajčata, která předem nakrájejte. Omáčku dochuťte pepřem a solí, přidejte listovou petržel a pár lístků bazalky.
- Nakonec na pánev přidejte těstoviny, máslo a vše promíchejte. Máslo se rozpustí a těstoviny krásně obalí. Rajčata tuhle kombinaci pěkně probarví.