Speciály

Nejlepší recepty z krevet

Obliba mořských plodů i v našich končinách bez moře stoupá. Není divu, pokud jim dáte šanci, zjistíte, že jsou velmi lahodné, zdravé a velmi jednoduché na přípravu. A krevety jim kralují, o čemž se můžete přesvědčit v našich receptech.

Krevety se řadí mezi korýše a existuje jich několik tisíc druhů. Jsou to dlouhověcí tvorové, údajně se mohou dožít až sta let, pokud je do té doby někdo nesní :)

Ale pojďme raději do kuchyně... Krevety mají ohromnou výhodu a tím je jejich blesková příprava. Stačí minuta, a to myslím doslova, a jsou hotové. Připravují se buď oloupané, což je praktické v různých dušených pokrmech, polévkách a nezbytné v závitcích. Je to rozhodně pohodlnější při konzumaci. Pokud je však budete připravovat ve skořápkách a loupat až při jídle, je jistější, že se nevysuší a zachovají si šťavnatost.

Na výběr jsou buď krevety čerstvé, které poznáte podle šedé barvy nebo předvařené, které jsou růžovo-oranžové. A podle toho také poznáte, že jsou čerstvé krevety hotové, zkrátka vám před očima jakoby kouzlem zrůžoví.

A teď už pro vás máme sbírku receptů pro vaření z krevet:

Recepty