Suroviny:
- brambory 250 g
- sůl
- růžičková kapusta 250 g
- uzené maso 250 g
- vejce 3 ks
- zakysaná smetana 80 g
- gouda (strouhaná) 80 g
- pepř (černý mletý)
- listové těsto 400 g
- vejce (na potření) 1 ks
Postup přípravy:
Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a nasypte do hrnce s vroucí osolenou vodou. Nechte přejít varem, sceďte, dejte na plech a nechte odpařit. Kapustičky opláchněte, překrojte na poloviny a spařte stejně jako brambory.
Uzené maso překrájejte na kostičky a dejte do mísy. Přidejte brambory, kapustičky, vejce rozmíchaná se smetanou a nastrouhaný sýr. Osolte, opepřete a opatrně promíchejte.
Listové těsto rozválejte na obdélníkový plát a na střed podélně rozložte náplň. Z jedné strany přes náplň přehněte okraj těsta, tence ho potřete rozšlehaným vejcem, překryjte druhým okrajem a spoj přimáčkněte. Závin opatrně přeneste spojem dolů na plech vyložený pečicím papírem.
Povrch závinu potřete rozšlehaným vejcem a dejte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte asi 20 minut. Jakmile těsto zezlátne, snižte teplotu na 160 °C a pečte dalších 20 minut.
Z listového těsta si můžete připravit i tuto klasiku mezi chuťovkami. Pusťte si tento videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Pizza šneci z listového těsta