Pečená krkovice „ježek“ s uzeným masem a sýrem – šťavnatá pečínka, která se rozplývá na jazyku

Moje hodnocení
3x

Hledáte nápad na slavnostní oběd nebo víkendovou hostinu, který ohromí nejen vzhledem, ale i chutí? Vyzkoušejte krkovici upravenou do podoby „ježka“ – šťavnaté plátky masa plněné uzeným masem, sýrem a žampiony vás nadchnou svou bohatou chutí. Marináda plná koření a pomalé pečení v alobalu zaručí, že se maso bude doslova rozpadat. Tohle je poctivá česká klasika s originálním nápadem!

4 porce
60 minut

Suroviny

Marináda

Náplň

  • uzené maso 6 tenkých plátků
  • polotvrdý sýr (např. gouda, madeland...) 6 plátků
  • žampiony 100 g

Postup přípravy

  1. Nařízněte krkovici tak, aby vznikly zářezy jako hřbet „ježka“. Dávejte pozor, abyste plátky nedokrojili až do konce. Osolte a opepřete maso ze všech stran i v zářezech.
  2. Smíchejte suroviny na marinádu (např. olej, česnek, hořčici, bylinky apod.) ve větší míse. Potřete marinádou důkladně celé maso, zvlášť mezi jednotlivými plátky. Zabalte maso do potravinářské fólie a nechte odležet v lednici ideálně přes noc.
  3. Po odležení vybalte maso z fólie. Do každého zářezu vložte plátek uzeného masa, sýru a žampionů. Pokud je třeba, zpevněte maso špejlemi, aby drželo tvar.
  4. Zabalte „ježka“ do alobalu a pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 1,5 hodiny. Poté otevřete alobal, případně podlijte trochou vody a dopečte ještě asi 20 minut dozlatova, aby vznikla křupavá kůrka.
PRIMA TIP: Pod maso můžete navíc přidat na klínky nakrájenou cibuli, která pečením krásně zesládne. Pečínku podávejte nejlépe s pečeným nebo vařeným bramborem.

Vyzkoušejte také živáňskou pečeni připravenou v troubě podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Živáňská vepřová pečeně připravená v troubě

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty