Suroviny
- vepřová krkovice (v celku) 1 kg
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Marináda
- citronová šťáva 2 lžíce
- bílé víno 4 lžíce
- hrubozrnná hořčice 3 lžíce
- med 1 lžíce
- olej 2 lžíce
- sůl 1 a 1/2 lžičky
Náplň
- uzené maso 6 tenkých plátků
- polotvrdý sýr (např. gouda, madeland...) 6 plátků
- žampiony 100 g

Postup přípravy
- Nařízněte krkovici tak, aby vznikly zářezy jako hřbet „ježka“. Dávejte pozor, abyste plátky nedokrojili až do konce. Osolte a opepřete maso ze všech stran i v zářezech.
- Smíchejte suroviny na marinádu (např. olej, česnek, hořčici, bylinky apod.) ve větší míse. Potřete marinádou důkladně celé maso, zvlášť mezi jednotlivými plátky. Zabalte maso do potravinářské fólie a nechte odležet v lednici ideálně přes noc.
- Po odležení vybalte maso z fólie. Do každého zářezu vložte plátek uzeného masa, sýru a žampionů. Pokud je třeba, zpevněte maso špejlemi, aby drželo tvar.
- Zabalte „ježka“ do alobalu a pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 1,5 hodiny. Poté otevřete alobal, případně podlijte trochou vody a dopečte ještě asi 20 minut dozlatova, aby vznikla křupavá kůrka.
PRIMA TIP: Pod maso můžete navíc přidat na klínky nakrájenou cibuli, která pečením krásně zesládne. Pečínku podávejte nejlépe s pečeným nebo vařeným bramborem.

Pečená krkovice ježek s uzeným masem a sýrem Zdroj: Kulinární studio Mafra MEDIA / Imagefood BM / Profimedia
Vyzkoušejte také živáňskou pečeni připravenou v troubě podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Živáňská vepřová pečeně připravená v troubě