Suroviny
- brambory 700 g
 - kmín
 - sůl
 - máslo 100 g
 - hladká mouka 100 g
 - podmáslí 2 l
 - uzené maso (plec nebo krkovice)
 - kopr
 - vejce 8 ks
 - čerstvě mletý černý pepř
 
Postup přípravy:
- Brambory nakrájejte na kostičky a spolu s kmínem a solí uvařte doměkka.
 - Máslo s moukou rozmíchejte v kastrůlku a na mírném ohni připravte jíšku. Přidejte trochu vody z brambor, rozmíchejte, přilijte podmáslí a opět důkladně promíchejte. Přisypte nakrájené kostičky uzeného masa a přiveďte k varu.
 - Přisypte uvařené brambory a vše promíchejte. Polévku dochuťte dle potřeby kmínem, koprovými stonky a nechte chvíli probublávat. Vejce postupně rozklepněte do polévky a cca 4 minuty povařte.
 - Polévku dochuťte solí, pepřem, přidejte ještě nasekané snítky kopru a podávejte například s křupavými krutony.
 
Chcete další tip na polévku s bramborem? Pusťte si tento videorecept
Kompletní recept najdete ZDE: Pórková polévka s bramborami
Nebo se pusťte do dalších receptů s voňavým koprem: