Suroviny
- brambory 700 g
- kmín
- sůl
- máslo 100 g
- hladká mouka 100 g
- podmáslí 2 l
- uzené maso (plec nebo krkovice)
- kopr
- vejce 8 ks
- čerstvě mletý černý pepř
Postup přípravy:
- Brambory nakrájejte na kostičky a spolu s kmínem a solí uvařte doměkka.
- Máslo s moukou rozmíchejte v kastrůlku a na mírném ohni připravte jíšku. Přidejte trochu vody z brambor, rozmíchejte, přilijte podmáslí a opět důkladně promíchejte. Přisypte nakrájené kostičky uzeného masa a přiveďte k varu.
- Přisypte uvařené brambory a vše promíchejte. Polévku dochuťte dle potřeby kmínem, koprovými stonky a nechte chvíli probublávat. Vejce postupně rozklepněte do polévky a cca 4 minuty povařte.
- Polévku dochuťte solí, pepřem, přidejte ještě nasekané snítky kopru a podávejte například s křupavými krutony.
Chcete další tip na polévku s bramborem? Pusťte si tento videorecept
Kompletní recept najdete ZDE: Pórková polévka s bramborami
Nebo se pusťte do dalších receptů s voňavým koprem: