Zapečené fleky s uzeným masem a houbami – voňavá klasika pro celou rodinu

Moje hodnocení
0x

Milujete jídla, která krásně provoní celý byt a z jednoho pekáče nasytí všechny u stolu? Tyto zapečené fleky s uzeným masem, houbami a bylinkami jsou přesně to pravé. Jednoduchá příprava, poctivá chuť a dokonale křupavá zlatavá kůrka – to je recept na spokojený oběd i večeři.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Uvařte fleky v dostatečném množství osolené vody doměkka, slijte je a nechte okapat.
  2. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji nadrobno a orestujte na oleji. Přidejte na kostičky nakrájené uzené maso a houby, společně několik minut restujte. Ochuťte solí, pepřem, oreganem a nasekaným čerstvým tymiánem.
  3. Vymažte zapékací misku olejem a vysypte ji strouhankou. Smíchejte uvařené těstoviny s masovo-houbovou směsí a vše přendejte do připravené mísy.
  4. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a zapékejte 10 minut. Poté zalijte rozšlehanými vejci se smetanou a pečte dalších 30 minut dozlatova.
  5. Před podáváním posypte nasekanou jarní cibulkou a podávejte ještě horké.
PRIMA TIP: Místo uzeného masa můžete použít pečené nebo grilované kuřecí maso. V sezóně použijte pevnější lesní houby, které mají výraznější chuť. Pro odlehčení a více chuti lze do směsi přidat navíc třeba listový špenát, hrášek nebo na kostičky nakrájenou cuketu.

Připravte také klasické šunkofleky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Šunkofleky s uzeným masem podle rodinného receptu

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů