Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Moje hodnocení
2x

Připravte si skvělou večeři z jednoho kastrolu! Barevná paprika, šťavnatá rajčata a uzená šunka v sytě červené rýži – rychle, jednoduše a s minimem nádobí.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Spařte rajčata, oloupejte je a nakrájejte na kostičky. Ve větším kastrolu rozehřejte 3 lžíce oleje a na něm zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte šunku nakrájenou na kostičky a krátce ji orestujte. Poté přisypte nadrobno pokrájené papriky a promíchejte.
  3. Přidejte propláchnutou rýži a za stálého míchání restujte přibližně 1 minutu. Vmíchejte nakrájená rajčata, přilijte vývar a dochuťte pikantní omáčkou, solí a pepřem podle chuti.
  4. Přiklopte hrnec poklicí a vložte ho do trouby předehřáté na 140 °C. Pečte asi 20 minut, dokud se tekutina nevsákne a rýže nezměkne.
  5. Před podáváním posypte pokrm nasekanou jarní cibulkou a čerstvou petrželkou.

Vyzkoušejte také oblíbené srbské rizoto s mletým masem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Srbské rizoto s mletým masem a strouhaným sýrem

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů