Zaječí pizzetky – slané velikonoční pohoštění nejen pro koledníky

Moje hodnocení
2x

V novém velikonočním e-booku připravila Markéta z blogu Neplecha na plechu originální zamotané zajíčky. Chutnají jako pizza, ale překvapí roztomilým vzhledem, kterým potěšíte hlavně menší koledníky.

6 porcí
120 minut

Těsto

Náplň

Postup přípravy

  1. Nejprve vypracujte kynuté těsto. Do větší misky prosejte mouku. Doprostřed udělejte důlek, do kterého nalijte vlažné mléko a do tohoto mléka nadrolte droždí. Okraj mouky posypte solí, přidejte pokrájené máslo a vše promíchejte. Směs vysypte na pracovní plochu a vypracujte z ní hladké kompaktní těsto.
  2. Těsto vložte zpět do misky, přikryjte jej a nechte ho 1 hodinu kynout.
  3. Než těsto vykyne, připravte náplň. Nejprve v mixéru nasekejte sušená rajčata, olivy a bylinky. Mixujte, dokud nevznikne hustá pasta.
  4. Cibuli očistěte a nakrájejte najemno. V pánvi na troše rozpáleného oleje ji nechte zesklovatět. Přidejte prolisované stroužky česneku a na drobné kostičky nakrájenou pancettu. Vše chvíli restujte. Když je pancetta zlatavá, přidejte připravenou pastu a přilijte passatu. Vše promíchejte, dochuťte solí a pepřem a 10 minut vařte. Poté směs sundejte z plotny a nechte ji zcela vychladnout.
  5. Mozzarellu nastrouhejte nahrubo.
  6. Vykynuté těsto vyválejte do tvaru většího obdélníku o tloušťce 3 mm. Pak jej pomyslně rozdělte na dvě poloviny, levou a pravou. Levou polovinu potřete připravenou směsí. Pravou polovinu přes ni přeložte, a nakonec těsto přeložte ještě zeshora dolů. Takto připravený čtverec nakrájejte na zhruba 2 cm široké proužky.
  7. Plech vyložte pečicím papírem.
  8. Každý proužek zarolujte do šneka. Nesrolujte jej však celý, nechte zhruba 4 cm volné a ty rozdělte na dvě uši. Po jednom šneky naskládejte na plech a nechte 15 minut kynout.
  9. Troubu předehřejte na 180 °C.
  10. Vykynuté šneky potřete rozkvedlaným vejcem a poté pečte v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 20 minut.
  11. Hotové zajíčky dozdobte očičky z cukrové polevy, nebo je vyrobte ze sýra a borůvky.

Vyzkoušejte také jednoduché pizza šneky z listového těsta podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Pizza šneci z listového těsta – nejoblíbenější chuťovka

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Velikonoční

Neplecha na plechu Velikonoční

Velikonoční e-book je dalším dílem našich svátečním knih. Je plný tradičních i moderních receptů, které na žádném svátečním stole nesmí chybět. Nejedná se však jen o knihu receptů. I když je zde receptů hodně, kromě nich na 98 stránkách naleznete i povídání o tradicích, symbolech Velikonoc i mnoho rad, tipů a vychytávek nejen pro velikonoční plánování. Součástí e-booku je 16 autorských šablon, díky kterým se zabaví nejen děti, ale i dospělí, a společně si podle nich můžete vytvořit krásné velikonoční dekorace pro sebe i koledníky.

E-book můžete zakoupit na eshop.neplechanaplechu.cz.


Přečtěte si také

Recepty