Najděte si recept
Na co máte chuť?

Velikonoční cheesecake
Suroviny (1 dort porce)
- máslové sušenky 260 g
- máslo 150 g
- vanilkový lusk / přírodní vanilková esence
- cream cheese / mascarpone 600 g
- crème fraîche (vysokotučná zakysaná smetana) 200 g
- pudrový cukr (dle chuti) cca 200 g
- čokoládová vajíčka 150 g
Postup
- Zda použijete mascarpone nebo cream cheese, necháme zcela na vás. Na krémovém sýru někomu občas vadí přirozená slanost, na mascarpone zase mastnota. Můžete použít i kombinaci, pouze dbejte na to, aby všechny suroviny měly stejnou teplotu, jinak se srazí.
- Nejdříve si připravte korpus. Sušenky rozdrťte najemno (válečkem v pytlíku, paličkou v misce, v mixéru..), máslo nechte rozpustit v rendlíku a smíchejte dohromady.
- Rovnoměrně naneste do formy, upěchujte rukama a dejte ztuhnout do lednice minimálně na 1 hodinu.
- Krémový sýr / mascarpone a crème fraîche vyšlehejte v robotu (balonová metla) nebo ručním šlehačem, dokud se nespojí (trvá to max. 3 minuty, nesmí se přešlehat). Přidejte vanilkovou esenci / semínka z vanilkového lusku a nasekaná čokoládová vejce (část celých vajíček si uschovejte na ozdobu).
- Už jen ručně promíchejte. Na závěr postupně přidávejte cukr – oslaďte podle chuti. Směs naneste na ztuhlý korpus a dejte zpět do lednice. Nechte ztuhnout ideálně přes noc nebo alespoň 3 hodiny. Až budete cheesecake vyndávat z formy, doporučuji nahřát strany, půjde to samo. Formu můžete také vyložit pečicím papírem nebo fresh fólií.
- Před podáváním dortík ozdobte celými vejci.
Cat & Cook kuchařka
70 receptů, kterých se už nikdy nebudete bát!
Do své první kuchařky jsem chtěla zaznamenat především jídla, která miluji. Vybrala jsem pro vás převážně tradiční recepty z celého světa, kterých se lidé často bojí. Odrazovat můžou například hůře dostupné, či neznámé suroviny nebo dlouhý postup. Tomu jsem v kuchařce jednoduše předešla tím, že jsem všechny netradiční suroviny popsala, poradila vám, kde je sehnat, a ty nejsložitější postupy jsem nafotila krok za krokem.
Kuchařka Cat&Cook by vás v neposlední řadě měla naučit základním návykům v kuchyni, jako je například používání vývaru na vaření krémových polévek a omáček nebo využití digitálního teploměru při přípravě mas a různých dezertů. Dále vám ve své knize vysvětluji různé kuchařské názvy a poukazuji na kuchařské náčiní, které by se vám mohlo hodit.
Více info o knize, eshop a spoustu dalších receptů najdete na www.catandcook.cz.