Suroviny
- moučkový cukr 140 g
- hladká mouka 400 g
- med 2 lžíce
- máslo 100 g
- vejce 2 ks
- jedlá soda 1 lžička
- perníkové koření 2 lžičky
- královská glazura FunCakes
Postup přípravy
- Perníčky: V misce rozpusťte tuk s medem, přimíchejte celá vajíčka a nakonec sypké ingredience. Děti mohou odvažovat suroviny i míchat těsto. To pak nechte několik hodin odležet.
- Z odleželého těsta společně vyválejte 3–5 mm silný plát a pomocí vykrajovátek vykrajujte perníčky ve tvaru mrkve, kuřátek, králíčků a kytiček. Můžete přihodit i další tvary, které se budou dětem líbit. Vykrájené perníčky dejte péct do předehřáté trouby na 170 °C, dokud nebudou perníčky mírně růžové.
- Pro dosažení lesklého povrchu potřete ještě horké perníčky rozšlehaným vajíčkem.
- Zdobení: Teď přichází na řadu ta nejzábavnější část jakéhokoliv pečení perníčků. Jejich nazdobení. Můžete připravit pár vlastnoručních předloh nebo si najít online ukázku zdobení, ale také jim můžete dát úplnou volnost a nechat je popustit uzdu fantazii.
- Perníčky ozdobte buď klasickou cukrovou polevou z bílků, nebo královskou glazurou, což je hotová poleva, která se jen vyšlehá s troškou vody a je tak jednoduchou alternativou, kterou děti zvládnou připravit úplně samy.
- Pro dosažení veselých velikonočních perníčků si polevu či královskou glazuru rozdělte na několik částí a do každé zašlehejte jinou barvu – žlutá, zelená, oranžová, růžová a jedna porce zůstane čistě bílá na zajíčka a dozdobení zbylých perníčků.
PRIMA TIP: Perníčky z tohoto receptu jsou světlejší, pokud byste je ale chtěli mít o něco tmavší, stačí přidat lžíci kakaa.
Inspirujte se videoreceptem na hned měkké perníčky s medem
Kompletní recept najdete ZDE