Suroviny
- listové těsto (rozválené) 1 balení
- tučný tvaroh 250 g
- vanilkový cukr 1–2 lžíce
- vejce 1 ks
- broskev (kompotovaná)
Postup přípravy:
- Listové těsto rozložte na vál a vykrojte z něj vajíčka. (Pokud nemáte vykrajovátka, vytiskněte si na čtvrtku vajíčko a vystřihněte si ho.)
- Vždy vykrojte nebo vyřízněte jedno plné a druhé s dírou uvnitř.
- V misce smíchejte tvaroh s vanilkovým cukrem a v druhé misce pomocí vidličky vyšlehejte vejce.
- Plné vykrojené vajíčko potřete pomocí mašlovačky rozšlehaným vejcem a přiklopte ho druhým vajíčkem s dírou (vznikne tak prostor na tvaroh).
- Do díry dejte pomocí lžičky tvaroh a na něj plátky broskve.
- Pečte na 180 °C dozlatova.
Sladké velikonoční recepty:
Hledáte další recept s tvarohem? Zkuste tuto luxusní žemlovku podle našeho videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE