zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Boží milosti
Spouštím video za 5s.

Boží milosti

Hodnoceno: 51x
Boží milosti - tradiční velikonoční cukroví, které se připravovalo především v minulým časech. Rozhodně ale stojí za vyzkoušení, je totiž výborné.
do 1,5 hodiny
20–25 ks porcí

reklama

Suroviny (20–25 ks porcí)

Na těsto:

Postup

  1. Ze všech přísad vytvořte rukama hladké těsto a důkladně ho propracujte, klidně ještě pět minut déle, než kdy už vám na pohmat připadá hladké.
  2. Potom ho dejte do sáčku a uložte do ledničky.
  3. Po půlhodině těsto rozválejte na tenký plát silný cca 0,5 cm a ten ostrým nožem nebo rádýlkem rozkrájejte na čtverečky asi 6 x 6 cm či obdélníčky. V každém z nich uprostřed ještě udělejte několik zářezů (okraje zůstanou celé).
  4. Na pánvi nebo v litinovém kastrolu rozpalte vyšší vrstvu sádla a jednotlivé boží milosti smažte po obou stranách, hotové jsou, když se trochu nafouknou a lehce zrůžoví. Hotové je vyndavejte na ubrousek a odsajte přebytečný tuk, ať vám není těžko.
  5. Ještě horké milosti obalujte v moučkovém cukru s vanilkou a jezte. Jsou stejné dobré horké i jako vychladlé a nějaký čas uleželé...

Boží milosti Foto:

Boží milosti                                                                           Foto: Karolína, domácí kuchařka

reklama

Sledujte celou epizodu