S vášní pro jídlo

Vepřový bůček pečený na čerstvém zelí nakyselo

Moje hodnocení
3x

Chladné dny si žádají adekvátní obědové menu! Takže je jasné, že přijdou na řadu typické české pokrmy, jako jsou pečená masa, knedlíky a třeba právě zelí. Udělejte doma radost poctivým obědem a naservírujte pečený bůček na čerstvém zelí. Veškeré chutě se při společném pečení v troubě krásně prolnou.

4 porce
240 minut
česká

Suroviny

Nálev:

Postup přípravy:

  1. Bůček nakrájejte na jednotlivé porce a kůži ostrým nožem nakrojte na proužky. Na nálev promíchejte sůl, cukr, jablečný ocet a bobkový list.
  2. Do nálevu vložte maso a nechte marinovat ideálně přes noc. Druhý den nakrouhejte zelí na jemné proužky, cibuli na půlkolečka a oboje rovnoměrně rozložte naspod pekáče.
  3. Maso vyndejte z marinády a položte kůží nahoru na zelí. Nálev nalijte do pekáče a přikryté pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 2 hodiny, během pečení podle potřeby podlévejte vodou.
  4. Potom maso odkryjte a dopečte dokřupava dalších asi 30 minut.
Ideální přílohou jsou knedlíky všeho druhu nebo také brambory.

Další recepty na výtečný vepřový bůček:

Nebo vyzkoušejte nadívaný bůček z videoreceptu podle Karolíny:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty