Suroviny
- vepřový bok 800 g
 - česnek 4 stroužky
 - zázvor (nasekaný ) 1 lžička
 - chilli papričky (sušené,dle chuti)
 - sójová omáčka 4 lžíce
 - sezamová semínka (na posypání)
 - rýže basmati (na podávání)
 - růžový pepř 1 lžička
 - sůl
 - pepř
 
Zelenina
- mrkev 2 ks
 - červené zelí 1/4 hlávky
 - cukr (třtinový, krupicový, dle chuti)
 - vinný ocet (dle chuti)
 - sůl
 
Marináda
- bílý vinný ocet 100 ml
 - sójová omáčka 50 ml
 - sladká chilli omáčka 200 ml
 - med 1 lžíce
 - kečup 2 lžíce
 - tabasco 1 lžička
 - máslo 100 g
 
                                
        
    Postup přípravy
- Bok si nakrájejte na asi 1 cm silné plátky. Potřete maso utřeným česnekem a zázvorem, posypte chilli a růžovým pepřem, osolte a opepřete.
 - Přendejte do vakuovacího sáčku, zalijte sójovou omáčkou a zavakuujte. Maso nechte alespoň 3 hodiny v lednici, nejlépe přes noc.
 - Mrkev a zelí nakrouhejte na jemné plátky, osolte (ale jen trošku, vždy se dá dosolit), přidejte cukr a ocet dle chuti.
 - Promíchejte v misce, zabalte ji do potravinářské fólie a nechte alespoň hodinu odpočívat v ledničce. Zelenina zkřehne a chutě se rozloží.
 - Připravte si marinádu. Do hrnce nalijte vinný ocet a zredukujte na polovinu. Vmíchejte sójovou omáčku, přiveďte k varu, přidejte sweet chilli omáčku, med, kečup a tabasco.
 - Vařte asi 10 minut, na závěr přidejte máslo (marinádu to krásně zjemní) a ještě krátce povařte.
 - Troubu předehřejte na gril na 210 °C. Plátky boku přendejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete troškou marinády a grilujte dozlatova, asi 25 minut (dle tloušťky masa).
 - V průběhu grilování ještě bok potřete marinádou. Uvařte si rýži basmati dle návodu. Ogrilované maso podávejte s rýží a zeleninou, zalijte zbývající marinádou a ozdobte sezamovými semínky.