Asijský lepkavý bůček s ledovým salátem

Moje hodnocení
3x

Bůček je sám o sobě dost tučný, a proto jistě vyzkoušejte tuto skvělou variaci s ledovým salátem. Jídlo získá na čerstvosti a bude o něco méně tučné.

2 porce
90 minut
asijská

Suroviny

K servírování

Postup přípravy

  1. Vepřový bůček dejte na hodinku nebo dvě do mrazáku. Jakmile ztuhne, bude se vám s ním pracovat lépe.
  2. Pokud ovšem máte hodně ostrý nůž, můžete to zkusit i bez tohoto kroku. Bůžek je potřeba nakrájet na velmi tenké plátky.
  3. Česnek se zázvorem zbavte slupky a nastrouhejte do mísy.
  4. Šalotku, citrónovou trávu a stonky korinadru nakrájejte na drobno a vložte do mísy.
  5. Všechny ostatní ingredience kromě jarní cibulky odměřte a přidejte do mísy.
  6. Dobře promíchejte a vepřové maso do omáčky dejte marinovat. Nechte minimálně hodinu odležet v lednici.
  7. Na pánvi rozehřejte lžíci oleje. Vepřový bůček na vysokém plameni opečte. Za stálého míchání i s se vší omáčkou vařte cca 8 minut.
  8. Jarní cibulku nakrájejte kompletně celou a po uvaření bůčku přidejte k masu a stáhněte z plamene. Dobře promíchejte.
  9. Bůček podávejte ideálně s rýží na plátku ledového salátu a zasypte nasekanými kešu ořechy a koriandrem.

TIP OD KITCHEN STORY: Vepřový bůček rozdělte na dvě půlky a opékejte na pánvi samostatně dohněda. Stačí tomu cca 3 minuty a bůček je dostatečně opečený. Dostanete do jídla více chuti. Po opečení obou várek je vraťte na pánev i s omáčkou a vařte doměkka.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kitchen Story

Kitchen Story

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.


Přečtěte si také

Recepty