návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Extra křupavý javorový bůček

Hodnoceno: 5x
6 porcí
do 2 hodin
Extra křupavý javorový bůček
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Extra křupavý javorový bůček
Vepřové bříško, kde se v proužcích střídá libové maso se šťavnatým sádlíčkem – ano, to je bůček. Kromě ctěné přípravy se zelím a knedlíkem vyzkoušejte tuto, kdy křehké maso famózně doplní hořkosladký javorový sirup, jemně pikantní ocet a zemitá hořčice. Všechno to korunuje podmanivá vůně rozmarýnu. Prostě všechny odstíny chuťové škály tady hrají do taktu.

Suroviny (6 porcí)

Postup

  1. Troubu předehřejte na 220 °C. Maso položte kůží navrch na mřížku postavenou v pekáči. Do pekáče vlijte tolik vody, aby sahala těsně pod maso. Kůži bůčku důkladně osolte a sůl vetřete do zářezů. Maso pečte 40 minut, až se začne kůže vypékat.
  2. Zatímco se maso peče, promíchejte javorový sirup, hořčici, ocet a nakrájený rozmarýn v misce. Teplotu trouby snižte na 200 °C a bůček pečte ještě 1 hodinu 15 minut, případně dolévejte vodu. Kůže se musí dobře vypéct, maso být krásně křehké.
  3. Nakonec přelijte kůži směsí javorového sirupu a pečte ještě 5 minut, až bude kůrčička zlatohnědá. Nechte stranou 10 minut odpočívat. Pak nakrájejte na plátky a podávejte s hořčicí, ozdobené snítkami rozmarýnu.
Extra křupavý javorový bůček
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Extra křupavý javorový bůček