Extra křupavý javorový bůček
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Extra křupavý javorový bůček
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Vepřové bříško, kde se v proužcích střídá libové maso se šťavnatým sádlíčkem – ano, to je bůček. Kromě ctěné přípravy se zelím a knedlíkem vyzkoušejte tuto, kdy křehké maso famózně doplní hořkosladký javorový sirup, jemně pikantní ocet a zemitá hořčice. Všechno to korunuje podmanivá vůně rozmarýnu. Prostě všechny odstíny chuťové škály tady hrají do taktu.
6 porcí
60 minut
americká
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 220 °C. Maso položte kůží navrch na mřížku postavenou v pekáči. Do pekáče vlijte tolik vody, aby sahala těsně pod maso. Kůži bůčku důkladně osolte a sůl vetřete do zářezů. Maso pečte 40 minut, až se začne kůže vypékat.
-
Zatímco se maso peče, promíchejte javorový sirup, hořčici, ocet a nakrájený rozmarýn v misce. Teplotu trouby snižte na 200 °C a bůček pečte ještě 1 hodinu 15 minut, případně dolévejte vodu. Kůže se musí dobře vypéct, maso být krásně křehké.
-
Nakonec přelijte kůži směsí javorového sirupu a pečte ještě 5 minut, až bude kůrčička zlatohnědá. Nechte stranou 10 minut odpočívat. Pak nakrájejte na plátky a podávejte s hořčicí, ozdobené snítkami rozmarýnu.
Extra křupavý javorový bůček
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Extra křupavý javorový bůček
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD