Svatava Vašková

Grilovaný zauzený bůček

Moje hodnocení
10x

Pro nadcházející grilovací sezonu se vám možná bude hodit jednoduchý recept. Zauzený bůček je vždy zaručeně měkký a marinování a grilování ho povýší na lahůdku! Servírovat ho můžete například v bagetě s čerstvou zeleninou, ale výborný je i s vařenou rýží a volským okem.

2 porce
30 minut
asijská

Suroviny

Další výborné recepty, kterým dodá výjimečnou chuť kvalitní sójová omáčka, najdete v našem speciálu:

Postup přípravy

  1. Nejprve zbavte bůček kůže a nakrájejte ho asi na 0,5 cm silné plátky.
  2. Připravte marinádu. V míse smíchejte sójovou omáčku Kikkoman s olejem a medem, na měsíčky nakrájenou cibulí, na plátky nasekaným česnekem a zázvorem, pepřem a chilli.
  3. Do této směsi dejte marinovat bůček asi na jednu hodinu.
  4. Gril nebo grilovací pánev rozpalte.
  5. Namarinované kousky masa rozložte na mřížku bez kousků cibule, česneku atd.
  6. Bůček grilujte z obou stran, až zezlátne.

Chcete ještě více inspirace? Vyzkoušejte připravit hovězí steak v marinádě ze sójové omáčky podle videoreceptu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Svatava Vašková

Coolinářka Svatava Vašková

70 receptů na pohodové večeře

Svatava Vašková alias foodblogerka Coolinářka píše svůj blog od roku 2015, za tu dobu na něm zveřejnila bezmála 250 receptů. Záhy získala řadu pravidelných čtenářů a zařadila se tak mezi nejúspěšnější české fooblogerky.

Ve své třetí kuchařce se Coolinářka zaměřila na rychlé a jednoduché večeře. Aby byl zážitek z jídla dokonalý, propojila své recepty s dánským konceptem HYGGE. Všechna jídla uvařila a nafotila tak, aby vás výsledek inspiroval k tomu, že si stejnou atmosféru pohody vykouzlíte i u vás doma. A v čem vlastně hygge spočívá? Je to pohoda, kterou cítíte, když se šálkem kávy pozorujete za oknem letní bouřku. Je to pocit teplého domova, bezpečí, sounáležitosti a štěstí. Jsou to chvíle, které trávíte s blízkými lidmi. Je to stůl osvětlený svíčkami a skvělé jídlo na něm.

V nové kuchařce najdete 70 receptů rozdělených do pěti oddílů - polévky, studené večeře, teplé večeře s masem, bezmasé večeře, a nakonec i chuťovky a snacky. Autorka se nevěnuje žádné dietě ani stravovacímu omezení, proto její knížky vždy zaujmou širokou škálu čtenářů.


Přečtěte si také

Recepty