Suroviny
- vepřový bok (zauzený ) 300 g
- cibule (malá ) 1 ks
- česnek 2 stroužky
- zázvor (čerstvý, na tenké plátky) 1 lžíce
- chilli (drcené) 1 špetka
- sójová omáčka (Kikkoman) 3 lžíce
- olej 3 lžíce
- med 2 lžíce
- čerstvě namletý pepř
K podávání
Další výborné recepty, kterým dodá výjimečnou chuť kvalitní sójová omáčka, najdete v našem speciálu:
Postup přípravy
- Nejprve zbavte bůček kůže a nakrájejte ho asi na 0,5 cm silné plátky.
- Připravte marinádu. V míse smíchejte sójovou omáčku Kikkoman s olejem a medem, na měsíčky nakrájenou cibulí, na plátky nasekaným česnekem a zázvorem, pepřem a chilli.
- Do této směsi dejte marinovat bůček asi na jednu hodinu.
- Gril nebo grilovací pánev rozpalte.
- Namarinované kousky masa rozložte na mřížku bez kousků cibule, česneku atd.
- Bůček grilujte z obou stran, až zezlátne.
Grilovaný zauzený bůček 2 Zdroj: Svatava Vašková