návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Grilovaný zauzený bůček

2–4 porce
do 30 minut
Grilovaný zauzený bůček
Autor: Svatava Vašková Grilovaný zauzený bůček
Pro nadcházející grilovací sezonu se vám možná bude hodit jednoduchý recept. Zauzený bůček je vždy zaručeně měkký a marinování a grilování ho povýší na lahůdku! Servírovat ho můžete například v bagetě s čerstvou zeleninou, ale výborný je i s vařenou rýží a volským okem.
Reklama

Další výborné recepty, kterým dodá výjimečnou chuť kvalitní sójová omáčka, najdete v našem speciálu:

Reklama

Postup

  1. Nejprve zbavte bůček kůže a nakrájejte ho asi na 0,5 cm silné plátky. 
  2. Připravte marinádu. V míse smíchejte sójovou omáčku Kikkoman s olejem a medem, na měsíčky nakrájenou cibulí, na plátky nasekaným česnekem a zázvorem, pepřem a chilli.
  3. Do této směsi dejte marinovat bůček asi na jednu hodinu.
  4. Gril nebo grilovací pánev rozpalte.
  5. Namarinované kousky masa rozložte na mřížku bez kousků cibule, česneku atd. 
  6. Bůček grilujte z obou stran, až zezlátne. 
Reklama
Grilovaný zauzený bůček
Autor: Svatava Vašková Grilovaný zauzený bůček

Chcete ještě více inspirace? Vyzkoušejte připravit hovězí steak v marinádě ze sójové omáčky podle videoreceptu:

Kikkoman: Hovězí steak v marinádě ze sójové omáčky
Kikkoman: Hovězí steak v marinádě ze sójové omáčky
Související témata: bůček , Hlavní jídla , Asijská kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama