Grilovaný zauzený bůček
Zdroj: Svatava Vašková
Grilovaný zauzený bůček
Zdroj:
Svatava Vašková
Pro nadcházející grilovací sezonu se vám možná bude hodit jednoduchý recept. Zauzený bůček je vždy zaručeně měkký a marinování a grilování ho povýší na lahůdku! Servírovat ho můžete například v bagetě s čerstvou zeleninou, ale výborný je i s vařenou rýží a volským okem.
Další výborné recepty, kterým dodá výjimečnou chuť kvalitní sójová omáčka, najdete v našem speciálu:
Postup přípravy
-
Nejprve zbavte bůček kůže a nakrájejte ho asi na 0,5 cm silné plátky.
-
Připravte marinádu. V míse smíchejte sójovou omáčku Kikkoman s olejem a medem, na měsíčky nakrájenou cibulí, na plátky nasekaným česnekem a zázvorem, pepřem a chilli.
-
Do této směsi dejte marinovat bůček asi na jednu hodinu.
-
Gril nebo grilovací pánev rozpalte.
-
Namarinované kousky masa rozložte na mřížku bez kousků cibule, česneku atd.
-
Bůček grilujte z obou stran, až zezlátne.
Grilovaný zauzený bůček 2
Zdroj: Svatava Vašková
Grilovaný zauzený bůček 2
Zdroj:
Svatava Vašková
Chcete ještě více inspirace? Vyzkoušejte připravit hovězí steak v marinádě ze sójové omáčky podle videoreceptu: