reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Vepřový bůček pečený na zelí a podlitý černým pivem
Vepřový bůček pečený na zelí a podlitý černým pivem

Vepřový bůček pečený na zelí a podlitý černým pivem

Hodnoceno: 5x
Vepřový bůček a kysané zelí jdou skvěle dohromady a patří ke stěžejním surovinám české kuchyně. Proč to ještě nevylepšit a tyhle dvě dobroty neupéct společně v jednom pekáči?
do 1,5 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Libový bůček očistěte a nakrájejte na větší kousky. Česnek oloupejte a prolisujte. Maso osolte, opepřete, promíchejte s česnekem a olejem. Nechte několik hodin rozležet.
  2. Cibuli oloupejte a rozdělte na klínky. Zelí nechte okapat a rozprostřete na dno pekáčku. Na něj poklaďte cibuli a navrch maso. Okmínujte, vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte za občasného podlévání pivem a vlastní šťávou doměkka, cca hodinu. Kousky masa během pečení několikrát obraťte, aby získaly z obou stran pěknou zlatavou barvu.
  3. Měkké maso vyjměte a zelí se šťávou můžete podle potřeby mírně zahustit hotovou jíškou. 
  4. Na talíře rozdělte zelí s výpekem. Poklaďte pečeným masem a podávejte s bramborovým knedlíkem.
Vepřový bůček pečený na zelí a podlitý černým pivem
Vepřový bůček pečený na zelí a podlitý černým pivem

reklama