Vepřový bůček pečený na zelí a podlitý černým pivem
Vepřový bůček pečený na zelí a podlitý černým pivem
Postup přípravy
-
Libový bůček očistěte a nakrájejte na větší kousky. Česnek oloupejte a prolisujte. Maso osolte, opepřete, promíchejte s česnekem a olejem. Nechte několik hodin rozležet.
-
Cibuli oloupejte a rozdělte na klínky. Zelí nechte okapat a rozprostřete na dno pekáčku. Na něj poklaďte cibuli a navrch maso. Okmínujte, vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte za občasného podlévání pivem a vlastní šťávou doměkka, cca hodinu. Kousky masa během pečení několikrát obraťte, aby získaly z obou stran pěknou zlatavou barvu.
-
Měkké maso vyjměte a zelí se šťávou můžete podle potřeby mírně zahustit hotovou jíškou.
-
Na talíře rozdělte zelí s výpekem. Poklaďte pečeným masem a podávejte s bramborovým knedlíkem.
Vepřový bůček pečený na zelí a podlitý černým pivem 2
Vepřový bůček pečený na zelí a podlitý černým pivem 2