Smooth & cooking

Velikonoční zajíček – jednoduchý recept z třeného těsta s jogurtem

Moje hodnocení
5x

Komu se nelíbí tradiční velikonoční beránek, může letos vyzkoušet něco trošičku jiného. Velikonočního zajíčka! Příprava je velmi jednoduchá, chuť moučníku je sladká tak akorát. No prostě naprostá výhra!

1 porce
45 minut
česká

Suroviny

Na servírování:

Postup přípravy:

  1. Nejprve odvažte a do robota vložte cukr a máslo pokojové teploty. Vyšlehejte.
  2. Když je cukr s máslem vyšlehaný, tak do robota přidejte vajíčka a opět šlehejte do pěny.
  3. Dále přidejte jogurt a za pomalého míchání přidávejte mouku.
  4. Nakonec přidejte kypřicí prášek, najemno nastrouhanou kůru z bio citronu a také šťávu z citronu.
  5. Opět vyšlehejte. Nyní vymažte a vysypte formu hrubou moukou. Zajíc je veliký cca 20 cm.
  6. Těsto přendejte do formy a pečte cca 15 minut na 170 °C.
  7. Vychladlého zajíce ozdobte mašličkou, posypte moučkovým cukrem a podávejte se smetanou.

Další velikonoční moučníky přesně pro vás

Chcete upéct jarní moučník, který ale není typicky velikonoční? Zkuste mrkvový dort podle našeho videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Smooth & cooking

Smooth & cooking

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce.


Přečtěte si také

Recepty