Suroviny
- cukr 80 g
- sůl 1 špetka
- máslo (pokojové teploty) 80 g
- vejce 2 ks
- hladká mouka (špaldová, pšeničná) 140 g
- bílý jogurt (cca 80 g) 1/2 kelímku
- citron (bio (šťáva a kůra)) 1/2 plodu
Na servírování:
- smetana ke šlehání (vyšlehaná)
- moučkový cukr
Postup přípravy:
- Nejprve odvažte a do robota vložte cukr a máslo pokojové teploty. Vyšlehejte.
- Když je cukr s máslem vyšlehaný, tak do robota přidejte vajíčka a opět šlehejte do pěny.
- Dále přidejte jogurt a za pomalého míchání přidávejte mouku.
- Nakonec přidejte kypřicí prášek, najemno nastrouhanou kůru z bio citronu a také šťávu z citronu.
- Opět vyšlehejte. Nyní vymažte a vysypte formu hrubou moukou. Zajíc je veliký cca 20 cm.
- Těsto přendejte do formy a pečte cca 15 minut na 170 °C.
- Vychladlého zajíce ozdobte mašličkou, posypte moučkovým cukrem a podávejte se smetanou.
Další velikonoční moučníky přesně pro vás
Chcete upéct jarní moučník, který ale není typicky velikonoční? Zkuste mrkvový dort podle našeho videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE