Velikonoční mrkvový cheesecake s citronovou náplní a krémem

Moje hodnocení
12x

Beránek a mazanec, to je klasika, bez které se tradiční Velikonoce zkrátka neobejdou. Pokud chcete letos vyzkoušet i něco hravějšího, vsaďte na lahodný mrkvový cheesecake, po kterém se bude olizovat celá rodina. Tomuto dortíku dodává šťávu sladká mrkev a barevnou jarní hravost zase želé bonbony připomínající nabarvená vajíčka.

8 porcí
90 minut
americká

Korpus

Náplň

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Dno kulaté otevírací formy vyložte pečicím papírem, boky vymažte máslem. Sušenky rozdrťte najemno a smíchejte s ořechy, mrkví a rozpuštěným máslem. Poté směs natlačte do formy tak, aby dno bylo rovnoměrně pokryté, a dejte na 10 minut předpéct.
  2. Připravte krémovou náplň. V mixéru na nízké otáčky prošlehejte sýr, zakysanou smetanu, cukr, citronovou šťávu a kůru a vanilkový extrakt. Po jednom zašleháme vajíčka a po lžících i mouku. Krém nalijte na předpečený korpus a uhlaďte stěrkou.
  3. Troubu zeslabte na 150 °C. Formu dejte na prostřední mřížku a pod ni hlubší pekáček, do kterého nalijte vroucí vodu. Cheesecake pečte cca 55-60 minut, střed by měl být skoro ztuhlý a jenom mírně se chvět, když formou lehce zahýbete. Poté ho nechte hodinu odpočívat ve vypnuté troubě, a nakonec několik hodin vychlaďte v lednici.
  4. Sýr, smetanu, cukr moučka a citronovou šťávu vyšlehejte na pevný krém, přendejte do sáčku s řezanou zdobící špičkou a na cheesecake ho ozdobně navrstvěte. Dozdobte želé bonbóny, jedlými květy či mrkvovými spirálkami.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Haribo


Přečtěte si také

Recepty