Pistáciové velikonoční dortíky podle Petry Burianové
Zdroj: Petra Burianová
Pistáciové velikonoční dortíky podle Petry Burianové
Zdroj:
Petra Burianová
Sladkosti nesmí během Velikonoc chybět, stejně jako třeba vaječný likér, který není jen vánoční libůstkou. Zkuste ho zakomponovat do dnešního receptu na pistáciové dortíky, jsou oslnivé!
Postup přípravy
-
Změklé máslo řádně vyšlehejte do pěny. Přidejte cukr a opět prošlehejte.
-
Postupně přidejte vejce a opět našlehejte. Ořechy a brusinky nasekejte nahrubo.
-
Promíchejte s moukou, solí a kypřicím práškem. Do našlehané hmoty přidejte likér a suchou směs.
-
Jemně promíchejte a rozdělte do pečicích košíčků asi po 50 g. Košíčky pečte v předehřáté troubě na 160 °C asi 20 minut.
-
Základ na krém je dobré si připravit den předem. Do misky si odvažte bílou čokoládu a odměřte pistáciovou pastu.
-
Smetanu přiveďte těsně pod bod varu a přelijte jí čokoládu v misce. Směs metličkou řádně promíchejte.
-
Na závěr můžete ještě promixovat ponorným mixérem. Zakryjte folií a dejte do lednice aspoň na 12 hodin zaležet.
-
Po vychladnutí celou hmotu prošlehejte, přidejte smetanový sýr a krátce ještě prošlehejte. Na vychladlé dortíky naneste pomocí ozdobné špičky krém.
-
Do malé skleničky si nalejte trochu vymražené vodky a sáčkem nebo stříkačkou nastříkejte do vodky rozehřátou čokoládu. Okamžitě ztuhne a můžete ji lehce vyjmout a položit na krém.
-
Závěrem dekorujte dle fantazie dražé nebo marcipánovými vajíčky, květy nebo kousky pistácií.
Pistáciové velikonoční dortíky podle Petry Burianové 2
Zdroj: Petra Burianová
Pistáciové velikonoční dortíky podle Petry Burianové 2
Zdroj:
Petra Burianová
Pistáciové velikonoční dortíky podle Petry Burianové 3
Zdroj: Petra Burianová
Pistáciové velikonoční dortíky podle Petry Burianové 3
Zdroj:
Petra Burianová