zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Pistáciové velikonoční dortíky podle Petry Burianové
Autor: Petra Burianová Pistáciové velikonoční dortíky podle Petry Burianové

Pistáciové velikonoční dortíky podle Petry Burianové

Hodnoceno: 2x
Sladkosti nesmí během Velikonoc chybět, stejně jako třeba vaječný likér, který není jen vánoční libůstkou. Zkuste ho zakomponovat do dnešního receptu na pistáciové dortíky, jsou oslnivé!
nad 2 hodiny
12 ks porcí

reklama

Postup

  1. Změklé máslo řádně vyšlehejte do pěny. Přidejte cukr a opět prošlehejte.
  2. Postupně přidejte vejce a opět našlehejte. Ořechy a brusinky nasekejte nahrubo.
  3. Promíchejte s moukou, solí a kypřicím práškem. Do našlehané hmoty přidejte likér a suchou směs.
  4. Jemně promíchejte a rozdělte do pečicích košíčků asi po 50 g. Košíčky pečte v předehřáté troubě na 160 °C asi 20 minut.
  5. Základ na krém je dobré si připravit den předem. Do misky si odvažte bílou čokoládu a odměřte pistáciovou pastu.
  6. Smetanu přiveďte těsně pod bod varu a přelijte jí čokoládu v misce. Směs metličkou řádně promíchejte.
  7. Na závěr můžete ještě promixovat ponorným mixérem. Zakryjte folií a dejte do lednice aspoň na 12 hodin zaležet.
  8. Po vychladnutí celou hmotu prošlehejte, přidejte smetanový sýr a krátce ještě prošlehejte. Na vychladlé dortíky naneste pomocí ozdobné špičky krém.
  9. Do malé skleničky si nalejte trochu vymražené vodky a sáčkem nebo stříkačkou nastříkejte do vodky rozehřátou čokoládu. Okamžitě ztuhne a můžete ji lehce vyjmout a položit na krém.
  10. Závěrem dekorujte dle fantazie dražé nebo marcipánovými vajíčky, květy nebo kousky pistácií.
Pistáciové velikonoční dortíky podle Petry Burianové
Autor: Petra Burianová Pistáciové velikonoční dortíky podle Petry Burianové
Pistáciové velikonoční dortíky podle Petry Burianové
Autor: Petra Burianová Pistáciové velikonoční dortíky podle Petry Burianové

reklama