Inna Valoušková

Mrkvový velikonoční beránek s vlašskými ořechy

Moje hodnocení
2x

Ještě nemáte upečeného beránka? Vůbec nevadí, máme pro vás tip na recept, který zvládnete během odpoledne naprosto bez potíží. Zužitkujete v něm navíc mrkev, která udělá finální těsto zase o něco vláčnější. Jdeme na to!

1 porce
90 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno. Ořechy namelte.
  2. Troubu předehřejte na 160 °C.
  3. Formu na beránka vymažte máslem a vysypte hrubou moukou (já mám keramickou dvoudílnou formu).
  4. Vajíčka s cukrem ušlehejte do pěny, přidejte rozpuštěné vychladlé máslo a vše lehce prošlehejte.
  5. Přisypte mleté ořechy, mouku s kypřicím práškem, sodu, sůl, mletou skořici a vanilku a vše promíchejte.
  6. Nakonec vmíchejte nastrouhanou mrkev. Těsto dejte do formy na beránka.
  7. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C zhruba 1 hodinu. Upečeného a vychladlého beránka posypte moučkovým cukrem.

Další recepty na velikonočního beránka? Určitě tu pro vás pár kousků máme!

A nebo třeba videorecept na mrkvový dort. I ten si můžete během Velikonoc připravit

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Inna Valoušková

Garden and kitchen Inna Valoušková

Autorka blogu Garden & kitchen pěstuje na své zahradě téměř všechnu zeleninu a pak z ní vaří pro rodinu a přátele nápadité recepty tradičního i zcela fantazijního střihu. „Mojí největší zálibou je vymýšlet skvělá jídla, ve kterých využiji sezonní zeleninu. Spontánnost a jednoduchost je při vaření a pečení moje hlavní motto,“ popisuje. Z této vášně a úspěchu blogu napsala první kuchařku Rok s Garden & kitchen, druhý díl vznikl jako odpověď na častý dotaz fanoušků a čtenářů blogu: A co bude dál? V knize najdete mnoho lahodných pokrmů, které si můžete uvařit po příchodu z práce i o víkendu, krásné fotky zahrady a jejích zvířecích obyvatel, a hlavně pestrou paletu zeleniny. Inna vás přesvědčí, že pěstovat si zeleninu a pak ji všechnu sníst, je vlastně docela snadné.

www.gkshop.cz


Přečtěte si také

Recepty