Suroviny
- kuřecí prsa (nebo stehenní řízky) 750 g
- cibule (velká) 1 ks
- česnek 3 stroužky
- zázvor 1cm kousek
- rajčatová passata 500 ml
- smetana ke šlehání 200 ml
- máslo 2 lžíce
- garam masala 2 lžíce
- římský kmín (mletý) 1 lžička
- mletý koriandr 1 lžička
- mletá sladká paprika 1 lžička
- kajenský pepř (není nutné) 1/2 lžičky
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- kuřecí vývar 200 ml
- koriandr (lístky, k podávání)
- uvařená rýže (nebo placky naan, k podávání)

Postup přípravy
- Na velké pánvi rozpusťte máslo na mírném ohni. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a smažte ji asi 5 minut, dokud nezprůsvitní.
- Přidejte najemno nastrouhaný česnek a zázvor a restujte další 2 minuty.
- Vmíchejte garam masalu, římský kmín, koriandr, mletou papriku a kajenský pepř (pokud používáte) a restujte další minutu, dokud se koření nerozvoní.
- Cibulovou směs přendejte do pomalého hrnce. Přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso, rajčatovou passatu, šlehačku a kuřecí vývar. Dochuťte solí a pepřem.
- Promíchejte, aby se všechny ingredience spojily. Přiklopte a vařte na nízkém stupni 6-8 hodin nebo na vysokém stupni 3-4 hodiny, dokud kuře nezměkne a není uvařené.
- Podávejte na vařené rýži nebo s naanem a ozdobte čerstvým koriandrem.
- Vyzkoušejte také tradiční recept na indické butter chicken
K butter chicken připravte naan placky s česnekem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Česnekový naan – indická chlebová placka s bylinkami