Inna Valoušková

Jablečné čatní - pikantní a kořeněná chuťovka v indickém stylu

Moje hodnocení
1x

Čatní je typické pro indickou kuchyni a jde o studenou kořeněnou omáčku z ovoce či zeleniny. Má spoustu variant a chutí, což z ní dělá neskutečně variabilní pochoutku. Podávejte ji k pečeným masům, ale klidně i v kombinaci se sýrem.

1 porce
60 minut
indická

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Jablka pokrájejte na malé kostičky. Cibuli a česnek oloupejte a pokrájejte najemno, zázvor nastrouhejte.
  2. Do hrnce dejte veškeré suroviny, vařečkou vše promíchejte, postavte na sporák, vše přiveďte k varu, teplotu snižte a na mírném ohni vařte přibližně 45 minut (dokud se vše krásně nerozvaří a čatní pěkně zhoustne). Průběžně kontrolujte, aby se čatní nepřepálilo.
  3. Hotové čatní dejte do sterilizovaných sklenic a uskladněte na chladném místě. Po otevření čatní skladujte v lednici.

P.S. Kyselost a pálivost můžete lehce upravit podle své chuti. Můžete tedy lehce ubrat ocet a chilli.

Kdo má rád indickou kuchyni, může si dopřát butter chicken podle našeho videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE: Indické butter chicken

Nebo zkuste další recepty na čatní:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Inna Valoušková

Garden and kitchen Inna Valoušková

Autorka blogu Garden & kitchen pěstuje na své zahradě téměř všechnu zeleninu a pak z ní vaří pro rodinu a přátele nápadité recepty tradičního i zcela fantazijního střihu. „Mojí největší zálibou je vymýšlet skvělá jídla, ve kterých využiji sezonní zeleninu. Spontánnost a jednoduchost je při vaření a pečení moje hlavní motto,“ popisuje. Z této vášně a úspěchu blogu napsala první kuchařku Rok s Garden & kitchen, druhý díl vznikl jako odpověď na častý dotaz fanoušků a čtenářů blogu: A co bude dál? V knize najdete mnoho lahodných pokrmů, které si můžete uvařit po příchodu z práce i o víkendu, krásné fotky zahrady a jejích zvířecích obyvatel, a hlavně pestrou paletu zeleniny. Inna vás přesvědčí, že pěstovat si zeleninu a pak ji všechnu sníst, je vlastně docela snadné.

www.gkshop.cz


Přečtěte si také

Recepty