Suroviny
- jablka (oloupaná) 1 kg
- jablečný ocet 200–250 ml
- kurkuma 1 lžička
- sůl 1/2 lžičky
- cibule 1 ks
- zázvor (nastrouhaný) 2 lžíce
- cukr 200 g
- garam masala 1 lžička
- mletá skořice 1/3 lžičky
- chilli papričky (dle chuti) 1 ks
- česnek 3 stroužky
Postup přípravy:
- Jablka pokrájejte na malé kostičky. Cibuli a česnek oloupejte a pokrájejte najemno, zázvor nastrouhejte.
- Do hrnce dejte veškeré suroviny, vařečkou vše promíchejte, postavte na sporák, vše přiveďte k varu, teplotu snižte a na mírném ohni vařte přibližně 45 minut (dokud se vše krásně nerozvaří a čatní pěkně zhoustne). Průběžně kontrolujte, aby se čatní nepřepálilo.
- Hotové čatní dejte do sterilizovaných sklenic a uskladněte na chladném místě. Po otevření čatní skladujte v lednici.
P.S. Kyselost a pálivost můžete lehce upravit podle své chuti. Můžete tedy lehce ubrat ocet a chilli.
Kdo má rád indickou kuchyni, může si dopřát butter chicken podle našeho videoreceptu:
Kompletní recept najdete ZDE: Indické butter chicken
Nebo zkuste další recepty na čatní: