Filip Sajler / Cibule Bistro

Pikantní indické vindaloo s vepřovým masem podle Filipa Sajlera

Moje hodnocení
1x

Vindaloo je tradiční indické jídlo, které se připravuje z různých druhů masa a většinou bývá dost pálivé. Voňavá omáčka má základ z rajčat, ten doplňuje široká škála koření. Vyzkoušejte verzi, kterou připravil šéfkuchař Filip Sajler se svým týmem. Pálivost můžete upravit podle vlastní chuti.

4 porce
90 minut
indická

Suroviny

Omáčka

K podávání

Připravte indické vindaloo podle návodného videoreceptu

Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na kostky 2x2 cm a v misce je osolte a smíchejte s kořením a olejem. Namarinované maso nechte 30 minut odležet.
  2. Maso pečte v předehřáté troubě na 130 °C 35 minut.
  3. Upečené maso vložte do vymixované omáčky a společně ještě provařte.
  4. Vindaloo podávejte s basmati rýží dozdobené čerstvým koriandrem a chilli. Rýži posypte praženým sezamem.
  5. OMÁČKA: Ve středně rozehřátém hrnci na oleji zpěňte najemno nakrájenou cibuli.
  6. Přidejte nakrájený česnek, feferonku, cukr a společně zarestujte. Přidejte protlak, krátce zarestujte.
  7. Zaprašte kořením, krátce zpěňte. Pozor, abyste koření nespálili, zhořklo by.
  8. Podlijte drcenými rajčaty, zeleninovým vývarem Cibule Bistro a vše osolte. Pozvolna za občasného míchání provařte cca 10 minut.
  9. Provařenou omáčku vymixujte dohladka, dochuťte solí, cukrem a jablečným octem.
PRIMA TIP: Stejným způsobem můžete připravit i kuřecí nebo zeleninovou variantu. Pro zjemnění pálivosti podávejte vindaloo s okurkovou raitou. Rýži můžete uvařit s rozinkami, které pokrmu dodají sladkost.

Všestranný parťák v kuchyni

Vývary jsou oblíbené nejen v Evropě, ale i napříč celým světem. Existuje jich proto několik druhů a nachází své využití v mnoha světových kuchyních. „Společně s týmem připravujeme v Cibule Bistro čtyři různé vývary. Nejoblíbenější je asi klasický kuřecí vývar, osobně mám ale raději ten hovězí, který táhneme dlouhých 12 hodin. Oba jsou ale skvělým doplňkovým zdrojem bílkovin, minerálů a dalších živin. Pro vegetariány, vegany nebo specifické recepty připravujeme také vývar zeleninový. Ze všech tradičně připravovaných vývarů má navíc nejméně kalorií.

Za unikátní variantu však považuji náš 12 hodin tažený Pho vývar, který připravujeme podle ověřené vietnamské receptury. Vietnamská kuchyně je celosvětově známá, jejich vývary jsou ovšem na přípravu zdaleka nejsložitější. To se ale projevuje v jejich jedinečné chuti, kterou díky nám můžete vyzkoušet i u sebe doma,“ nabízí výčet druhů vývarů Cibule Bistro Filip Sajler z Hopi Chef Tech Food.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Filip Sajler / Cibule Bistro

www.cibulebistro.cz


Přečtěte si také

Recepty