Suroviny
- řízky (výběr masa je na vás) 4 ks
- sůl, pepř
Těstíčko
- tvrdý sýr, nahrubo nastrouhaný 150 g
- Vejce 2 ks
- Majonéza 2 lžíce
- hořčice, např. dijonská 1 lžíce
- Solamyl 2 lžíce
- Česnek 3 stroužky
- Cibule 1/2 ks
- trochu mleté sladké papriky
- Sůl
- čerstvý nebo mražený libeček (volitelné)
Postup přípravy
- Maso klasicky naklepejte, osolte a opepřete. V misce promíchejte důkladně nastrouhaný sýr s vejci, solamylem, hořčicí, majonézou, najemno nakrájenou cibulí, rozdrceným česnekem, osolte a okořeňte paprikou.
- Do této směsi naložte řízky, pořádně na ně směs navršte a nechte alespoň hodinu odpočívat.
- Pak řízky pozvolna smažte na oleji, směs z misky lžící nabírejte a před obrácením na řízky ještě rozetřete.
- Smažte dozlatova a opravdu pozvolna. Přebytečný tuk odsajte papírovými utěrkami.