Najděte si recept
Na co máte chuť?

Řízky v sýrovém těstíčku
Suroviny (4 porce)
Těstíčko:
- tvrdý sýr, nahrubo nastrouhaný 150 g
- Vejce 2 ks
- Majonéza 2 lžíce
- hořčice, např. dijonská 1 lžíce
- Solamyl 2 lžíce
- Česnek 3 stroužky
- Cibule 1/2 ks
- trochu mleté sladké papriky
- Sůl
- čerstvý nebo mražený libeček (volitelné)
Postup
- Maso klasicky naklepejte, osolte a opepřete. V misce promíchejte důkladně nastrouhaný sýr s vejci, solamylem, hořčicí, majonézou, najemno nakrájenou cibulí, rozdrceným česnekem, osolte a okořeňte paprikou.
- Do této směsi naložte řízky, pořádně na ně směs navršte a nechte alespoň hodinu odpočívat.
- Pak řízky pozvolna smažte na oleji, směs z misky lžící nabírejte a před obrácením na řízky ještě rozetřete.
- Smažte dozlatova a opravdu pozvolna. Přebytečný tuk odsajte papírovými utěrkami.
Řízky v sýrovém těstíčku; foto: V kuchyni vždy otevřeno
V kuchyni vždy otevřeno
Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.
V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.
Jak Andrea sama říká: „Na vaření mě baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“