Suroviny
Trojobal
- hladká mouka
- vejce cca 2 ks
- strouhanka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Ideálně vychlazené mleté maso můžete v robotu promíchat s nastrouhaným sýrem, solí, pepřem, vejci a nasekanou petrželkou.
- Z vypracované směsi tvořte karbanátky a ty obalujte v trojobale. Nejdříve v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích dochucených solí a pepřem a nakonec ve strouhance.
- Předehřejte troubu na 160 °C. Holandské řízky smažte na oleji z obou stran dozlatova.
- Pak je přendejte na plech a nechte „dojít“ v troubě, stačí 10 minut, ať nejsou uvnitř moc vysušené. Podávejte s uvařenými bramborami. My je ještě prohříváme s troškou másla.
Vyzkoušejte také holandský řízek s bramborovými pusinkami a zelným salátem podle videoreceptu s Karolínou Kamberskou
Kompletní recept najdete ZDE