Co je takzvaný "holanďák"? Mleté maso se sýrem, obalené v trojobalu. Klasika na pánev i do trouby. Hlavní je, aby byl holandský řízek uvnitř šťavnatý a tekl z něj tuk. S žádnou dietou tu rozhodně nepočítejte. :)
Ideálně vychlazené mleté maso můžete v robotu promíchat s nastrouhaným sýrem, solí, pepřem, vejci a nasekanou petrželkou.
Z vypracované směsi tvořte karbanátky a ty obalujte v trojobale. Nejdříve v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích dochucených solí a pepřem a nakonec ve strouhance.
Předehřejte troubu na 160 °C. Holandské řízky smažte na oleji z obou stran dozlatova.
Pak je přendejte na plech a nechte „dojít“ v troubě, stačí 10 minut, ať nejsou uvnitř moc vysušené. Podávejte s uvařenými bramborami. My je ještě prohříváme s troškou másla.