Slepičárna

Holandský řízek se sýrem

Moje hodnocení
119x

Co je takzvaný "holanďák"? Mleté maso se sýrem, obalené v trojobalu. Klasika na pánev i do trouby. Hlavní je, aby byl holandský řízek uvnitř šťavnatý a tekl z něj tuk. S žádnou dietou tu rozhodně nepočítejte. :)

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ideálně vychlazené mleté maso můžete v robotu promíchat s nastrouhaným sýrem, solí, pepřem, vejci a nasekanou petrželkou.
  2. Z vypracované směsi tvořte karbanátky a ty obalujte v trojobale. Nejdříve v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích dochucených solí a pepřem a nakonec ve strouhance.
  3. Předehřejte troubu na 160 °C. Holandské řízky smažte na oleji z obou stran dozlatova.
  4. Pak je přendejte na plech a nechte „dojít“ v troubě, stačí 10 minut, ať nejsou uvnitř moc vysušené. Podávejte s uvařenými bramborami. My je ještě prohříváme s troškou másla.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Slepičárna

Jana a Štěpán Vašákovi Slepičárna

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!


Přečtěte si také

Recepty