Řízky v mandlové strouhance
Zdroj: Pradobroty.cz
Řízky v mandlové strouhance
Zdroj:
Pradobroty.cz
Postup přípravy
-
Troubu rozpalte na 190 °C (horkovzduch na 170 °C). Plech pomažte sádlem/olejem.
-
Maso očistěte a nakrájejte na 1 cm vysoké menší řízečky.
-
V jedné ploché misce si smíchejte mandle a parmazán.
-
Do další ploché misky (nebo hlubokého talíře) rozklepněte vejce, přidejte asi 2 lžíce vody, sůl, pepř, skořici a římský kmín a prošlehejte vidličkou.
-
Maso postupně namáčejte do vejce, vytáhněte vidličkou, nechte zlehka okapat, obalte v mandlové směsi a položte na připravený plech.
-
Plech s řízky vložte do rozpálené trouby a pečte 12 minut, pak postupně všechny otočte a pečte dalších 12 minut. (Řízky jde péct najednou 25 minut a neotáčet, ale nebudou mít tak hezkou barvu.)
-
Dip: Do misky vložte všechny ingredience a promíchejte.
-
Řízečky podávejte ještě horké s vařeným bramborem omaštěným máslem a připraveným dipem.
Řízky v mandlové strouhance 2
Zdroj: Pradobroty.cz
Řízky v mandlové strouhance 2
Zdroj:
Pradobroty.cz