Řízky v mandlové strouhance

Moje hodnocení
1x

Řízky s mandlovou strouhankou vám budou opravdu chutnat – jsou zdravější a navíc potěší i strávníky s bezlepkovou dietou. Tento recept tak může být i tipem na vánoční řízečky. :)

4 porce
60 minut

Suroviny

  • krůtí maso (prsa nebo medailonky) nebo kuřecí prsa 500 g
  • blanšírované a mleté mandle 100 g
  • strouhaný parmazán 40 g
  • vejce 1 ks
  • sůl, pepř
  • skořice 1/2 lžičky
  • římský kmín 1/2 lžičky
  • sádlo nebo olej

Dip

  • zakysaná smetana 200 g
  • plnotučná hořčice 2 lžičky
  • střední kyselá okurka nastrouhaná najemno 1 ks
  • sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Troubu rozpalte na 190 °C (horkovzduch na 170 °C). Plech pomažte sádlem/olejem.
  2. Maso očistěte a nakrájejte na 1 cm vysoké menší řízečky.
  3. V jedné ploché misce si smíchejte mandle a parmazán.
  4. Do další ploché misky (nebo hlubokého talíře) rozklepněte vejce, přidejte asi 2 lžíce vody, sůl, pepř, skořici a římský kmín a prošlehejte vidličkou.
  5. Maso postupně namáčejte do vejce, vytáhněte vidličkou, nechte zlehka okapat, obalte v mandlové směsi a položte na připravený plech.
  6. Plech s řízky vložte do rozpálené trouby a pečte 12 minut, pak postupně všechny otočte a pečte dalších 12 minut. (Řízky jde péct najednou 25 minut a neotáčet, ale nebudou mít tak hezkou barvu.)
  7. Dip: Do misky vložte všechny ingredience a promíchejte.
  8. Řízečky podávejte ještě horké s vařeným bramborem omaštěným máslem a připraveným dipem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pradobroty.cz


Přečtěte si také

Recepty