Kate McMillan

Kuřecí řízky s omáčkou marinara

Moje hodnocení
6x

Řízky s omáčkou? Navíc ještě zapečené? Seznamte se s oblíbeným italským pokrmem – křupavý plátek se silnou rajčatovou omáčkou marinara vás potěší při nedělním obědě, po náročném dni v práci či ve škole i pořádném výletu. V této verzi (ne)známou dvojku doplňují krémové žampiony, restovaný špenát a lahodná mozzarella a vytvoří vám na talíři italskou vlajku i s přilehlými ostrovy.

4 porce
60 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Houby očistěte, nakrájejte na plátky a opečte na 1 lžíci oleje v rozpálené pánvi dozlatova. Osolte, opepřete a za častého míchání restujte 4 minuty doměkka. Přesypte na talíř a nechte mírně zchladnout.
  2. Špenát zbavte tuhých stopek a zlehka ho propláchněte ve vodě. Ve volné pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje, vsypte špenát a za stálého míchání restujte asi 2 minuty, až zavadne. Přesuňte jej na talíř. Pánev vytřete dosucha.
  3. Do jednoho talíře nasypte mouku, osolte ji, opepřete a promíchejte. V druhém talíři rozšlehejte vejce s 1 lžící vody. Do třetího talíře nasypte strouhanku.
  4. Maso vložte mezi dvě potravinářské fólie a plochou stranou paličky na maso je naklepejte do 5mm vrstvy. Vybalte ho a postupně ho lehce obalte v mouce, vejcích a strouhance.
  5. V uvolněné pánvi rozehřejte zbylý olej, ale nesmí se z něj kouřit. Vkládejte do něj postupně maso a smažte ho dozlatova, zhruba 4 minuty z každé strany. Otočte ho jen jednou. Troubu předehřejte na 230 °C.
  6. Usmažené řízky naskládejte do pekáče, přelijte je omáčkou marinara, posypte špenátem a houbami. Mozzarellu nakrájejte na plátky, rozdělte ji na maso, posypte strouhaným parmazánem a pečte v předehřáté troubě 15 minut, až se sýr rozpustí. Ihned podávejte.

PRIMA TIP: Omáčku marinara snadno připravíte za 15 minut. Cibuli a tři stroužky česneku oloupejte, nakrájejte nadrobno a opékejte na 2 lžících olivového oleje dozlatova. Vlijte 400 ml rajčatové passaty, vmíchejte pár nadrobno nakrájených cherry rajčátek, 1/2 lžičky oregana a 1/2 lžičky sušené bazalky a vařte 10 minut do zhoustnutí. Osolte a opepřete.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kate McMillan

Knihy Omega Kate McMillan

Nejoblíbenější maso, po němž saháme prakticky kdykoliv. A tohle je praktická příručka, která kdykoliv poradí, co s ním, když už nám docházejí nápady. Padesátka hlavních jídel, příloh i salátů, jídel na víkend, na párty nebo pro dva, chytré triky, které práci ještě víc usnadní, nápady, tipy – prostě arzenál pro všechny, kdo kuře zařazují do jídelníčku občas nebo by ho nejraději jedli pořád.

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty